Jyväskylä, Rovaniemi ja Seinäjoki ovat kannattavia asuntosijoituskohteita

     Suomen Vuokranantajat ry:n teettämän tuoreen tutkimuksen mukaan Jyväskylä, Rovaniemi ja Seinäjoki ovat tämän hetken kannattavimpia asuntosijoituskaupunkeja. Tutkimus osoitti myös, mitä asuntojen arvonnousun tai –laskun takana piilee. Pellervon taloustutkimuksen tekemässä tutkimuksessa arvioitiin eri kaupunkien vuokratuottoa, asuntojen arvonnousua ja asuntomarkkinoihin vaikuttavia erityispiirteitä vuoteen 2017 asti.

    Tutkimuksella halutaan kannustaa asuntosijoittajia vertailemaan kattavasti eri kaupunkien tuotto-odotuksia. Usein sijoitusasunto hankitaan oman asuinkaupungin lähistöltä, mutta uskaltautuminen toisiin kaupunkeihin voi osoittautua paljon kannattavammaksi. Lopullisen onnistumisen ratkaisee kuitenkin vuokranantajan oma ammattitaito ja asunnon mikrosijainti eli se, missä kadunkulmassa talo tarkalleen sijaitsee, kertoo Suomen Vuokranantajat ry:n toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva.

Yksiöiden vuosituotto (Lähde: Asuntosijoittamisen alueelliset tuotot 2013-2017 / PTT, Vuokranantajat ry)

Kotka, Kouvola ja Kajaani ovat yksiöiden bruttovuokratuoton osalta loistokohteita. Kun laskukaavaan lisätään arvonnousumahdollisuudet ja kaupungin erityispiirteet, kuva piirtyy kuitenkin aivan toisenlaiseksi. Taitava asuntosijoittaja toimiikin pitkällä tähtäimellä kiinnittäen huomiota kaupungin tulevaisuuden näkymiin. Kaupunkikohtaiset erityispiirteet kuten väestönkasvu, opiskelijoiden määrä ja kotitalouksien tulotaso voivat vaikuttaa suuresti tuotto-odotuksiin. Erityistä tarkkaavaisuutta asuntosijoittajalta vaativatkin murrosvaiheessa olevat kaupungit, joiden vuokratuotto voi olla hyvä, mutta vaarana ovat sijoituksen arvonlasku sekä riski tyhjistä vuokrakuukausista. Tällaisia kaupunkeja ovat tutkimuksen mukaan esimerkiksi juuri Kotka, Kouvola ja Kajaani.

Related Posts

Sijoittaminen

EToron pörssilistautuminen

Eräs sijoittajan tärkeimmistä työkaluista urallaan on oikea kaupankäyntialusta. Oikean kaupankäyntialustan valitsemalla kykenet helpottamaan elämääsi ja sijoitusten tekemistä uskomattoman paljon, kun taas valitsemalla väärän alustan, rajoitat

Sijoittaminen

Norwegianin unelma haihtui

Monet piensijoittajat, etenkin kokemattomat, ravaavat kuraojaan kaatuneiden yhtiöiden perässä osakekurssin sukellettua taloudellisen tilanteen mukaisesti.

Halpuus houkuttaa, kuten surkeisiin kauppoihin aina ajautuvaa Sulo Viléniä takavuosien hittikomediassa Tankki