Kahvia salkkuun

Harkitsen vakavasti kahvin ostoa tai itse asiassa ostin jo. En ostanut viimeistä futuuria vaan toukokuun futuuria vaikka yleensä kannattaa ostaa viimeistä futuuria.  Syynä on muutama yksinkertainen seikka. Kirjan http://tinyurl.com/7jslft5 mukaan kahvi nousee parhaiten juuri toukokuun toimituksessa, koska silloin hinnoitellaan Brasilian mahdollisia pakkasia kahvin hintaan. Toinen asia on että kahvi on halpaa ja sen hinta on vahvassa nousussa.

Kahvin tuotanto on ollut viime vuosina melko vakaata eli noin 130 miljoonaa säkkiä (josta Brasiliassa noin kolmannes). Kuitenkin elämme sään puolesta mielenkiintoisia aikoja. Sää voi yllättää. Mutta mennäänpä lähemmin juuri tähän aukaisemaani positioon eli toukokuun kahviin. Se on hinnoiteltu mielenkiintoisesti eli mielestäni siinä voisi olla myös spreditreidauksen paikka. Maaliskuun toimitusta myydään nyt hintaan 2151 ja toukokuun hintaan 1991. Hintaero pitäisi mielestäni olla pienempi.

Maaliskuun toimituksella on notice day 1.3 eli siihen on aikaa vain noin kaksi viikkoa eli tuo maaliskuun nousun takana voi olla jo rollausta. Siitä on merkkejä, koska voluumit ovat alkaneet kasvamaan voimakkaasti toukokuun toimitukselle. Eli en uskalla aukaista spredipositiota. Teknisesti toukokuun toimitus murtautui reilusti yli kanavan ja teki tämän vuoden huipun minkä se tänään rikkoo. Näiden syiden vuoksi päätin aukaista kahviposition ja pidän sen auki sen aikaa kuin parhaaksi katson todennäköisesti tuonne 15.3-10.4 asti. Mutta markkina tai henkilökohtainen paniikki voi aina yllättää. Esim. Kreikan velkasaneeraus voisi vaikuttaa jotain näihinkin tuotteisiin.

Nyt ei muuta kuin kahville ja hamstratkaa sitä. Sillä on painetta nousta, toivottavasti -:)

2 thoughts on “Kahvia salkkuun

  1. Hyvin onnistui

    tai nyt se pomppasi yli 2%. En kuitenkaan myy. Ahneelle yleensä käy parhaiten.

    1. Ahneelle kävi huonosti

      Spredi treidauksella olisin pärjännyt, eli viimeinen kahvifutuuri laski ja on nyt jopa halvempi kuin toukokuun futuuri. Se kuitenkin veti myös toukokuun sopimuksen alas ja suljin position tappiollisena. Ahneelle kävi nyt huonosti. Näissä nakuna otetuissa trendinomaisissa treideissä pyrin normaalisti noin 10% tuottoihin ja noin 2% maksimitappioihin. Asia riippuu kuitenkin volatiliteetista. Kahvissa ATR:lla mitattu volatiliteetti on alle 3% päivässä.

Comments are closed.

Related Posts