Kaikki hyötyvät isän vanhempainvapaasta

Nautin parhaillaan hyvinvointiyhteiskunnan parhaista puolista – olen vanhempainvapaalla. Vaihdoimme hommia vaimon kanssa ns. läpsystä vaihto -periaatteella ja olen ollut 6 vanhempainvapaaviikostani nyt ensimmäisen kotona.

 

Tässä diilissä ei ole häviäjiä. Ensinnäkin vaimoni sai humanistille hyväpalkkaisen työn samaiseksi 6 viikoksi, josta on aito mahdollisuus päästä jatkohommiin. Vaimon työstä kiittää yhteiskunta sekä taloudellisesti että aatteellisesti, kun isäkin on kotona. Ratkaisu tietää hetkellisesti parempaa tulotasoa perheellemme sekä mahdollistaa vaimolle ottaa uran ensiaskeleet. Lisäksi työ lisää vaimoni henkistä hyvinvointia.

 

Isälle vanhempainvapaa on mahdollisuus viettää aikaa ja jopa nauttia ajastaan lastensa kanssa, kokea kodin pyörittämisen ihanuudet ja hankaluudet ihan käytännössä. Itse olen sopinut pomoni kanssa laskuttavani firmalle tekemäni työt tuntiperusteisesti. Tähän ei ole nokan kopuuttamista kelallakaan, kunhan selitteet tehdään oikeaoppisesti. Näin ollen isänkään tulotaso ei välttämättä tipu vanhempainvapaan aikana. Firmalle tekemäni työt olen hoitanut supertehokkaasti, koska aikaa ei ole ollut hukattavaksi lasten päiväunien +1 h aikana: Työt on tehty etukäteissuunnitelmien mukaisesti ja pikkuisen jyräävällä asenteella, jotta lillukan varsiin ei ole jääty nyhräämään. Töitä on toki pitänyt tehdä myös ilta-aikaan, mutta ei häiritsevän paljoa.

 

Kaikkien on mahdollista hyötyä isän pitämästä vanhempainvapaasta.

 

Related Posts

Kevyttä

Euroopan tukiunioni

Suomessa v. 1994 järjestettiin kansanäänestys EU:hun liittymisestä ja ”kampanjoin” aika tavalla liittymisen puolesta. Kaikenlaisia mielipiteitä minullakin on ollut 🙂

EU on ehkä aina ollut tai ainakin