Kasvuyhtiöitä löytyy kaikilta toimialoilta

Sijoittaminen

Suomalaisten suurten ja keskisuurten yritysten joukossa on kymmenkunta todellista kasvuyritystä kun mittarina käytetään liikevaihdon orgaanista kasvua viimeisten kolmen vuoden ajalta.

Liikevaihtoaan kasvattaneiden aatelia ovat olleet Harvia, Revenio, Gofore, Qt ja Oma Säästöpankki sekä Puuilo. Millä tahansa toimialalla voi menestyä. Nämäkin yritykset ovat kaikki ovat eri toimialoilla.

Kaikki tämän listan yritykset tekevät positiivista tulosta. Tämä koskee yllättäen myös yrityskaupoilla kasvaneita. Yrityskauppa on joskus tuottanut jälkeenpäin yllättäviä kuluja, mutta ainakin nämä yrityskaupoilla kasvaneet pärjäävät hyvin.

Kannattaako kasvuyrityksiin sijoittaa ?  Riippuu ennen kaikkea pörssihinnasta. Jotkin kasvuyhtiöt ovat melko kalliita suhteessa liikevaihtoon ja tulokseen. Kannattaa myös aina tarkistaa onko yrityksen taseessa omaisuutena paljon ”liikearvoa”. Suuri liikearvon määrä suhteessa omaan pääomaan (esim. jos liikearvoa on enemmän kuin omaa pääomaa) kielii heikosta taseesta, vaikka omaa pääomaa olisi muuten riittävästi. Mutta yleisesti ottaen kasvuyhtiöt, erityisesti orgaanisesti kasvavat, ovat keskimäärin ihan hyviä sijoituskohteita.

Related Posts