Kesä on yleensä heikkoa aikaa osakkeille

Sijoittaminen

Vuodet eivät ovat samanlaisia, mutta kesäkuukaudet ovat heikkoa aikaa osakekursseille, pörssi yleensä laskee.  Kesän lasku on keskimäärin yhteensä vajaa kolmisen prosenttia. Ainakin epävarmimpia ostoja voi kannattaa siirtää yli kesän.

Vuosittaiset erot ovat suuria eikä nousussa olevista osakkeista kannata jäädä paitsi edes kesäksi.  Mutta kesän alku on mahdollinen salkun siivouksen ajankohta. On mahdollista valita mistä haluaa luopua. Luopuminen antaa tilaa uudelle sitten myöhemmin.

Kuvan laskelmassa käytettiin Suomen Pankin julkaisemaa kuukausittaista OMXHex indeksiä. Tämä ei huomioi kevään aikana maksettavia osinkoja. Ilmiö olisi vieläkin selvempi, jos osingot huomioitaisiin. Laskelmassa oli mukana 35 vuotta ja vaikutti siltä, että ilmiöllä on todellista tilastollista merkitystä.

Hyvää kesää kaikille !!

 

Related Posts

Kirjat

Naapurineljännes

30.11. 1939 voittamaton puna-armeija (=ei voittoja) vyöryi Suomeen vapauttamaan nälkää näkeviä työläisiä sorron ikeestä. Puuhassa oli mukana suurta kansansuosiota nauttinut O-V Kuusinen ”hallituksineen”. Koska puna-armeija