Kesän sijoitustaktiikkaa

Kevyttä Sijoittaminen

Sell in May” on kokemukseni perusteella hyvä neuvo ja aihetta on tietysti tutkittukin, vrt. ja myös sekä Fidelity.

Pari asiaa kuitenkin monimutkaistaa neuvoa. Kun EU:ssa aiemmin jaettiin osinkoja vain keväällä, ”kuivasta kaudesta” tuli pitkä. Toisaalta kvartaaliosingot saati kuukausittaiset eivät tarjoa mitään pelin paikkoja. Fokukseen nousevat syksyn osingonjakajat. Puhtaan subjektiivisesti luettelen itseäni kiinnostavia osakkeita kotimaasta ja perusteena on siis olennainen osinko, jota jaetaan myös syksyllä.

Firmat ovat: Tieto (20.9.), Valmet, Fortum, Neste, Orion, Elisa ja UPM 30.10. Yhtiöt luettelin syysosingon irtoamisjärjestyksessä ja viimeinenkin irtoaa ennen Halloweenia 31.10. 2024, jolloin osakkeita anglosaksisen neuvon mukaan alkaa kannattaa ostaa. Listassa oli vain merkittäviä osingonjakajia, suurimpana Fortum n. 9 % p.a. nykykurssille. Konsensussuositus ko. osakkeille on positiivinen ja Fortumia sekä UPM:ää lukuun ottamatta moni on lähellä 12 kk:n pohjia.

3 thoughts on “Kesän sijoitustaktiikkaa

  1. Nordean v. Gerich arvioi, että EKP voisi laskea korkoa kesän aikana kaksikin kertaa.

    Se nyt ainakin lienee selvää, että ensimmäisen laskun jälkeen toista laskua odotetaan kuin kuuta nousevaa.

    Ja edelleenkin, aika monen euron arvoinen on kysymys, kuinka tarkkaan nuo koronlaskut on jo ”diskontattu” nykyisiin pörssikursseihin. Pohtia sopii myös, kuinka paljon heikommaksi EU:n talous arvioidaan USA:han verrattuna.

    Asuntomarkkinoitten tilannetta koronlaskut helpottavat vasta viiveellä.

    https://corporate.nordea.com/article/93213/aamukatsaus-kehtaisiko-keskuspankki-laskea-korkoa-kahdesti-kesaellae

Vastaa

Related Posts

Kirjat

Naapurineljännes

30.11. 1939 voittamaton puna-armeija (=ei voittoja) vyöryi Suomeen vapauttamaan nälkää näkeviä työläisiä sorron ikeestä. Puuhassa oli mukana suurta kansansuosiota nauttinut O-V Kuusinen ”hallituksineen”. Koska puna-armeija