Kiinalainen Huawei rynnii Eurooppaan

laughing_helge_visualradio_digitalvillages_240Kiinalainen Huawei perustaa Suomeen sadan hengen tutkimuslaitoksen. Hieno homma! Toivotamme kiinalaiset tervetulleiksi.

Yhtiön Pohjois- ja Itä-Euroopan johtaja Kenneth Fredriksen arvioi, että Huawein henkilöstömäärä Euroopassa nousee pian 10 000.

Väkimäärä Euroopassa tuplaantuu Euroopassa 3 – 5 vuoden aikana. Työntekijöiden määrä saattaa nousta 7 000 henkilöstä jopa 14 000!

Nokian pois potkimat verkko- ja mobiiliosaajat ovat ulkomaalaisten tulokkaiden mielestä sekä halpoja että hyviä.

Huawei investoi 70 miljoonaa euroa tutkimus- ja tuotekehityskeskukseen Suomessa.

Kiinalaisyritys rynnii myös Amerikkaan. Se sijoittaa kaksi miljardia dollaria tutkimukseen ja tuotekehitykseen USA:ssa.

4 thoughts on “Kiinalainen Huawei rynnii Eurooppaan

 1. Muitakin tukijalkoja kuin nokia

  Todellakin hyvä homma. Osaamista ei viemäröidä vaikka Nokia ei sitä kaikkea tarvitse. Tilanne onkin paljon terveempi kuin työmarkkinoilla on useampi toimija. Ehkä Nokian huonot ajat ovatkin pitkässä juoksussa hyvä asia suomelle vaikkakin monelle henkilökohtainen tragedia?

  1. Suomi on liian iso suomalaisille

   Suur-Suomi onnistuu yhä valtakunnanrajoja siirtämättä. Meillä on monta niemeä ja notkelmaa, jonne voi perustaa tutkimuskeskukseen., viihdekylpylän tai vähäpätöisemmän etätyöpisteen. Lisää ulkomaalaisia kirkonkyliimme. Sotkamo olisi polvillaan ilman venäläisturisteja matkailukohteissa ja kaikkensa maineensa pilaamiseksi yrittänyt Talvivaara ei voisi louhia ja jalostaa, jollei Norilsk Nickel ottaisi vastaan nikkeliä, mangaania ja jopa uraania. Tulka, tulkaa syleilemään tarjolla olevia mahdollisuuksia. Suomalaisen perusteollisuuden uranuurtajat ovat ulkomaalaisia, kaljatehtaat ja juustolat luotiin rajantakaisella osaamisella. Kalevalan opeilla luodaan myyttisiä, laulavia sankareita, mutta teollisuus tuo maahamme fyrkkaa. Jalostetaan sitä mitä on, tuodaan uloka sitä, mitä meillä ei ole riittävästi.

 2. Suorat investoinnit kehittävät yhteiskuntaa

  Ulkomaisten yritysten suorat investoinnit parantavat talouskasvua ja kehittävät Suomalaista yhteiskuntaa kaikkein parhaiten. Niiden mukana tulee tietotaitoa joka kanavoituu vähitellen koko yhteiskuntaan ja paikkaa kansainväliessä työnjaossa. Jokseenkin kaikki tutkimukset ovat tästä herttaisen yhtä mieltä.

  Tervetuloa HUAWEI !!!

Comments are closed.

Related Posts

Asunnot ja metsä

Oikotiestä

Olen käyttänyt varsin kauan ko.palvelua, ilmoitan vuokrattavat asunnot siellä ja tarkistan luottotiedot paketilla, jossa on ilmoituksen ja luottotietojen tarkistaminen samassa kokonaisuudessa.

Tuossa tekstissäni oudoksuin, miten LKV:t

Sijoittaminen

Kiinteistösijoittajan helmi

Korkea korkotaso koettelee monia sektoreita, ei vähiten pääomavaltaista kiinteistöalaa, jossa yhtiöt toimivat tyypillisesti reippaalla velkavivulla. Pörssihaukan jonosta lähdön saanut Kojamo joutui leikkaamaan kokonaan osinkonsa viime vuodelta.

Kustannuksia tilanne