Kiinassa ei ole tällä hetkellä toimivaa osakemarkkinaa

Kiinan osakemarkkinoita ei tällä hetkellä voi pitää toimivina. Erilaiset rajoitukset ovat liian laajoja.
Kaupankäynti on keskeytetty puolella noteeratuista osakkeista. Suuromistajia on kielletty myymästä. Välittäjiä on patistettu käyttämään omaa rahaa osakeostoihin.
Näin ollen torstain ja perjantain ’markkinat’ päätyivät voimakkaaseen nousuun. Ei mikään ihme kun myyminen oli lähestulkoon lailla kielletty.
Tällaiselle kesäkuun 12 jälkeen nähdyn voimakkaalle laskulle on tyypillistä että varojen tarpeeseen joudutaan myymään sitä mikä on myytävissä, ei sitä mitä haluaisi myydä. Riskipitoisia teknokuplaosakkeita ei pysty myymään koska kaupankäynti on keskeytetty tai päiväkohtainen 10% laskutappi on tältä päivältä tullut vastaan. Ainoita myytäviä ovat laatusuhteiltaan tai Hongkongissa noteeratut h-osakkeet joita mannerkiinlaiset ovat muutaman kuukauden ajan pystyneet ostamaan.
Hongkongissa on ollut päällä alennusmyynti jossa kunnon rahavirran tuottavat laatuyhtiöt ovat ollet kovassa myyntipaineessa. Kiinteistösijoitusyhtiö Cheung Kong ja vakuutusyhtiö Ping An vain pari mainitakseni.
Lopputulos valtion markkinaohjauksesta nähdään vasta kun markkinarajoitukset poistetaan.
Yksi asia on kuitenkin selvä: MSCI:n päätös olla ottamatta mannerkiinlaiset markkinat world- indeksiinsä oli oikea!

2 thoughts on “Kiinassa ei ole tällä hetkellä toimivaa osakemarkkinaa

  1. Sanghain pörssin tuotto oli parhaimmillaan 130% / vuosi

    Minä käytän oheisia rahastoja kun sijoitan Sanghain ja Hong Kong pörsseihin.

    Hong Kong:n nousu, 6% / vuosi, on todella vaatimatonta kun sitä vertaa Sanghain 90% tuottoon. Sanghain tuotto oli ennen tätä romahdusta vieläkin parempi, hurjat 130%. Ei ihme että kiinalaiset riehaantuivat.

    1. Ja vaihtoehtoja on vähän
      Kun vielä ottaa huomioon että asuntojen hinnat ovat olleet laskussa eikä pankkitilillä saa merkittävää tuottoa riehaantuminen ei todellakaan ole kummallista vaan perin inhimillistä. Epäterveesti tilanne muuttuu kun eläkeläismummotkinlaitavat viimeisetkin säästönsä ja kaiken minkä pysyvät jostakin lainaamaan kiinni pörssiin.

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan