Parhaat asuntosijoituskaupungit tänä vuonna Vaasa, Jyväskylä ja Lahti

Suomen Vuokranantajien teettämä tutkimus osoittaa, että vuokraustoiminta takaa sijoittajalle tasaisen varman tuoton. Vuoden 2015 tutkimuksessa parhaiksi asuntosijoituskaupungeiksi nousivat Vaasa, Jyväskylä ja Lahti.

Yksiön kokonaistuotto (%) asunnonvuokrausliiketoiminnassa (Lähde:  Suomen Vuokranantajat)

Pellervon taloustutkimuksen tekemässä tutkimuksessa vertailtiin eri kaupunkien kokonaisvuokratuottoja ja alueellisia kehitystekijöitä vuoteen 2019 asti. Kokonaisvuokratuottoon vaikuttavat asunnoista saatava bruttovuokratuotto sekä odotettu arvonnousu. Alueelliset kehitystekijät koostuvat mm. väestön ja asuntokuntien kasvusta, opiskelijoiden määrästä ja asuntojen hintojen vaihtelusta alueella.

Parhaat sijoituskaupungit olivat Vaasa, Jyväskylä ja Lahti. Heikoimmin vertailussa pärjäsivät Kouvola, Rauma ja Kokkola. ”Heikosti pärjänneissä kaupungeissa saattaa olla jokin vertailun elementeistä kunnossa, mutta kokonaistarkastelussa tulevaisuudennäkymät eivät ole vahvat. Sijoittajan ei kannata tuijottaa pelkästään bruttovuokratuottoa tai asunnon arvonnousupotentiaalia, koska myös alueellisilla kehitystekijöillä on suuri vaikutus tuottoon”, kommentoi Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva.

Ensimmäistä kertaa tutkimuksessa tarkasteltiin myös pitkän aikavälin bruttovuokratuottoa. Yhdeksänkymmentäluvun alun jälkeen vuosittainen bruttovuokratuotto on pysynyt vakaassa, noin neljän prosentin tasossa. Edes taloudelliset heilahdukset eivät ole merkittävästi vaikuttaneet bruttovuokratuottoon. ”Vakaa tuottotaso kertoo, että vuokrien nousu johtuu muista tekijöistä kuin sijoittajien jatkuvasta pyrkimyksestä kasvattaa bruttovuokratuottoaan. Vuokrien nousu johtuu ennen kaikkea ulkoisista tekijöistä, kuten asuntojen hintatason noususta ja hoitokulujen ripeästä kasvusta”, painottaa Koro-Kanerva.

Katso graafit ja lisätietoja tutkimuksesta:

Asuntosijoittamisen alueelliset tuotot vuosina 2015-2019

One thought on “Parhaat asuntosijoituskaupungit tänä vuonna Vaasa, Jyväskylä ja Lahti

  1. Tuoton takaaminen

    Suomen Vuokranantajien teettämä tutkimus osoittaa, että vuokraustoiminta takaa sijoittajalle tasaisen varman tuoton

     

    Lue Bold, sen jälkeen voikin lopettaa lukemisen. Silloin kun sinulle taataan tuottoa niin pysy kaukana. Voitte kysyä vaikka Finanssivalvonnalta mitä mieltä he ovat tasaisen ja varman tuoton takaamisesta.

Comments are closed.

Related Posts