Kirjoitan näkymättömistä mahdollisuuksista

blindsquare

KUVA: Helge V. Keitel, Kuvakaappaus, Blindsqure (7.1.2012)

Kadehdin kirjoittajia, joilla on taito kertoa pienistä ja näkymättömistä asioista kiinnostavasti, yksityiskohtia unohtamatta. Heti kärkeen joudun selittämään, ettei näkövammaisten käyttöön tarkoitettu Blind Square ole pieni asia.

DI Ilkka Pirttimaan kehittämä Apple iPhone / iPad –sovellus on mielestäni suurempi, tärkeämpi ja hyödyllisempi kuin peliteollisuuden Angry Birds. Voitte olla vapaasti eri mieltä, mutta antakaa minun jatkaa.

Blind Square tekee lähiympäristön sokealle näkyväksi. Sen avulla voi “audiosti katsella” eli kuunnella katukuvaa 360 asteen pallon sisältä. Blind Square kertoo, missä mennään ja vihjailee, minne kannattaa mennä, jos on nälkä, jano tai haluttaa konserttiin.

Näkevä ihminen tarkkailee näkökenttänsä rajoissa kapeaa kaistaletta edessään, Blind Sqauren puhesyntetisaattori vilkuilee eteen, sivuille ja taakse. Se näkee ymmärtääkseni myös, mitä jännää on yläpuolella tai katutason alapuolella, jos Four Square on tuottanut siitä infoa Blind Squaren hyödyntämään tietokantaan. Se tietää suojatiet ja liikennevalot.

Blind Square ja opaskoira tukevat sokean liikkumista saumattomasti. Tulevaisuudessa jokainen tuulipukuturisti saa saman tuen muutamalla hassulla eurolla.

Innovaatioiden rahoittajille, enkeleille ja pääomasijoittajille kerron tiedoksi: Blind Squarella on valmiina maailmanlaajuinen jakelu ja asiakkaita kaikilla mantereilla, vaikka firmalla ei ole vakituista henkilökuntaa. Kustannukset ovat kurissa, paljon fanittajia, kilpailumenestystä Barcelonasta Helsinkiin. Jakelu pelaa, latauksen päätelaitteeseensa voi tehdä maailman äärissä.

Sosiaalisessa mediassa Blind Square saa kehuja kriittisiltä käyttäjiltä. Se on sokeitten ja näkövammaisten mielestä maailman paras sovellus. Mutta ei tässä vielä kaikki: Blind Square tarjoaa lisäksi mahdollisuuden turisteille ja liikemiehille, jotka eivät osaa italiaa tai japania, englantia tai venäjää, Blind Squaren tuella he voivat kuunnella, missä mennään ja mistä löytyy vaikkapa Shanghain paras teehuone.

Sijoitusvihje: panostakaa huomisen kasvuyrityksiin! Blind Square on mielestäni yksi niistä. Maailmanlaajuinen potentiaalia on miljoonissa. Ehkä sadoissa miljoonissa! Tarttukaa uuteen sijoitusmahdollisuuteen.

Related Posts