Kolme osakelistaa – vähän yhteistä

 

Piksu palstalla on kaksi osakelistan ylläpitäjää Sergio ja Timo. Arvopaperi-lehti teki oman listan analyytikkojen suosikeista. On mielenkiintoista havaita miten jyrkästi nämä listat poikkeavat toisistaan.

Sergion listalla on 15 yhtiötä saanut 2 tai enemmän pisteitä, Timon listan osakesalkussa on myös 15 osaketta ja Arvopaperi -lehden keräämissä analyytikkojen suosikeissa on 10 osaketta.

Mikään OMXH osake ei päässyt kaikille kolmelle listalle.

Eniten yhteisiä osakkeita oli Sergiolla ja Timolla:

Nordic Aluminium,
Orion Corporation,
Rapala VMC ja
TeliaSonera AB.

 Yhteen yhteiseen suosikkiin päätyivät kumpikin muu yhdistelmä:
Segio ja APn analyytikot:
Nordea.

Timo ja APn analyytikot:
PKC Group.

Ketä sitten kannattasi peesata. Selvä vastaus on, että ei analyytikkojen suosikkeja. Useampi tutkimus on osoittanut, että analyytikkojen suosikkiosakkeet menestyvät keskimääräistä huonommin.  Itsekin olen joskus testannut ilmiötä Helsingin pörssin osakkeilla ja myös testini osoitti suosikkien huonompaa menetystä.

Sergion ja Timon listalla on käsittääkseni hienoinen ero sijoitushorisontissa. Sergio tähtää pitkäaikaiseen sijoittamiseen kun taas Timon listalla osakkeet voivat numeromurskauksen seurauksena vaihtua tiheämmin.

Omassa salkussani on kolme osaketta Sergio & Timo yhdistelmästä:  Nordic Aluminium, Orion Corporation ja TeliaSonera.

Related Posts

Yhteiskunta

Yksityinen sektori on hylkäämässä työntekijöiden ja työnantajien kollektiivisen vastakkainasettelun

Yksityisen sektorin työntekijät eivät koe järjestäytymistä järkevänä ja Suomessa työmarkkinajärjestöihin kuuluminen vähenee kaiken aikaa selviää Anders Kjellbergin artikkelista ”Changes in union density in the Nordic

Sijoittaminen

Koneoppimiseen perustuvaa osakevalintaa testattiin Q1 2025 aikana

Piksu toimituksen koneoppimiseen perustuva kokeilusalkku (kuva) voitti alkuvunna vertailuindeksinsä (OMX Nordic 40) noin seitsemällä prosentilla, mutta jäi silti melkein kolme prosenttia tappiolle.

Salkkuun valitaan kvartaaleittain koneoppimisen

Yhteiskunta

Noin 40% kotitalouksista omistaa keskimäärin 6000€ varallisuutta/kotitalous

Tilastokeskuksen mukaan mediaanikotitaloudella oli 96 000 euroa nettovarallisuutta. Nettovarallisuuden reaaliarvo laski 21 prosenttia edellisestä, kolmen vuoden takaisesta tilastopäivityksestä ja kansa on nyt köyhimmillään 20 vuoteen.