Korona hellittämässä, kuolemantapaukset maailmanlaajuisessa laskussa

Talous Yhteiskunta

Maailmanlaajuisesti raportoidut uudet koronakuolemat ovat laskusuunnassa huolimatta siitä että diagnosoitujen koronatapausten määrä kasvaa. Epidemia hellittää taloudellisesti merkittävänä tekijänä luultavasti jo talven aikana ja sijoittaja voi luottaa siihen että korona jätetään alkuvuoden aikana taakse ja elämä palaa normaaliin.

Omikron variantti on talouden pelastus. Tanska on tästä esimerkki. Helposti tarttuva omikron variantti pyyhkäisi marras-joulukuussa yli Tanskan ja nyt epidemia on jo hellittämässä. Kehitys on luultavasti muuallakin samanlaista. Epidemia-aalto kestää kaksi kuukautta ja sitten se on ohi. Omikron variantin aiheuttamien kuolemantapausten määrä on vakavien influenssa-aaltojen tasoa.  Tämä on taso, jonka yhteiskunta kestää. Vaikuttaa siltä ettei taloutta ja ihmisten välistä kommunikaatiota tarvitse enää talven jälkeen rajoittaa.

Korona virus on osannut monesti yllättää. Mutta jos kehityskulku on nyt käytettävissä olevan tiedon mukaista, niin sijoittajan kannalta oleellisia tekijöitä ovat talven jälkeen muut asiat. Korona on taakse jääneitä huolia.

 

 

Vastaa

Related Posts

M2-rahavaranto EU:ssa
Yhteiskunta

Ylilyöntien aikakausi?

2020-luku on alkanut monessa mielessä ikävästi. Suomessa vuosikymmen alkoi vähälumisimmalla talvella yli vuosisataan, mikä nosti ilmastonmuutoskeskustelua hetkeksi pöydälle. Talven vähälumisuus jäi kuitenkin huomionaiheena nopeasti taka-alalle,

Sijoittaminen

Sijoittamisen teoria ja käytäntö

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju on vuosien ajan kirjoittanut korostetun paljon säännöllisestä osakkeiden ostamisesta, allokaatiosta, osinkojen merkityksestä, korkoa korolle –efektistä ja osinkoa kasvattavista firmoista, osinkoaristokraateista.

Oksaharjun kunniaksi

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com