Kotitaloudet elävät pienoista kulutusjuhlaa ja osakkeitakin ostetaan velaksi

Talous

Kotitaloukset ovat koronavuonna innostuneet ottamaan lainaa. Velalla kohennetaan ennen kaikkea asumistasoa ja ostetaan kaikkea kivaa, mutta myös osakesijoituksia tehdään nyt enemmän velalla.  Tiedot selviävät Finanssialan pankkibarometristä.

Uutena piirteenä on yritysten luotonottohalukkuuden odotuksien kasvaminen myös investointeja varten. Jo 38 prosenttia vastaajista arvioi investointeihin käytettävien luottojen kysynnän vilkastuvan kesän aikana. Talouden näkymien elpyminen koronatilanteen helpottaessa näkyy nyt jo myös yritysluototuksessa – erityisesti odotuksissa.

”Hyvien talousnäkymien ja yritysten tulosennusteiden myötätuulessa yritysten investoinnit ovat nyt käynnistymässä aiempaa vilkkaampana. Yritysten patoutuneen investointitarpeen odotetaan purkautuvan, mikä näkyy yritysten luotonkysynnän odotuksissa. EK:n arvion mukaan investointiasteen odotetaan nousevan vuonna 2021 korkeammalle kuin kertaakaan aiemmin viimeisen kymmenen vuoden aikana. Pankkiluottojen käyttö yritysrahoituksessa nähdään houkuttelevana, mutta yllättävän paljon yritysrahoituksessa turvaudutaan edelleen julkiseen rahaan”, arvioi Finanssiala ry:n asiantuntija Mariia Somerla (kuvassa).

 

Vastaa

Related Posts

Lajittelematon

Neste ei kelpaa vielä

Neste kuuluu suomalaisten suosikkiosakkeisiin, mutta voimakkaasti syklisenä se ei ole helppo tapaus. Tuloskunto heittelee kuten yleensä energiasektorilla.

Biopolttoaineet ovat muuttaneet Nestettä, mutta eivät poistaneet sen suhdanneherkkyyttä.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com