Kovia ovat sanktiot, vai?

Tämän päivän HS kirjoittaa: Finanssivalvonta tekee säännöllisiä tarkistuksia sisäpiiri-ilmoituksista. Mikäli laiminlyöntejä havaitaan, voi Fiva määrätä rikemaksun, joka yksityishenkilöllä on 500–10 000 euroa. Ollila tienasi Nokiassa aikoinaan yli 100 miljoonaa euroa.

Em. asteikon esittäminen ei tietenkään tarkoita sitä, että Ollilan olisi todettu mihinkään syyllistyneen.

 

Toisaalla Finanssivalvonnalta tuli viikolla julkinen varoitus Eufex Pankki Oyj:lle. Pankin toimintaan liittyneet laiminlyönnit havaittiin keväällä 2012 hallinnon luotettavuutta koskevassa tarkastuksessa ja vuoden 2012 lopulla laaditussa valvojan arviossa.

Siis tarkastus tehtiin keväällä 2012 ja kirjattiin vuoden lopulla. Pankki ei asiaa ole kiistänyt, mutta vieläkin sillä on oikeus valittaa huomautuksesta. Hmm?

Huomautan, että tänään on lauantai. Puuttuukohan markkinaoikeus huomautukseeni? Valitusosoite on linkin lopussa.

6 thoughts on “Kovia ovat sanktiot, vai?

  1. Eufex pankkia koskeva

    Eufex pankkia koskeva julkinen varoitus (josta on oikeus valittaa) on luettavissa täältä.

  2. Rooman aikana epäonnistuneet sotapääliköt ristiinnaulittiin

    Rooman aikana epäonnistuneet sotapääliköt saatettiin ristiinnaulita – opetukseksi muille siitä että kannattaa tavoitella menestystä ja että sotapäälikön ei kannata helposti antaa periksi. Siihen aikaan oli kannustimena kunnon keppi ja porkkana.

    Ollila ei tietenkään ole epäonnistunut sotapäälikkö, en minä sitä sano. Enkä sano, että Ollila olisi tehnyt mitään rikettä tuon jemmatun omaisuuden suhteen. Eikä sitä voi kukaan muukaan luultavasti sanoa, kun kerran mahdollinen rike on luultavasti vanhentunut, eikä siis rikettä voi enää juridisesti olla olemassa. Eikä rikettä ole edes voinut tapahtua, kun kerran sitä ei voida oikeudessa todeta tapahtuneen. 

    Minusta Ollilaa ei pidä ristiinnaulita tai laittaa kärsimään. Mutta hyvä oli, että tämä tuli esiin. 

    1. Omistusten ilmoittamatta jättäminen ei ole iso rike

      Jorma Ollila toimii edelleen usean yrityksen luottamustehtävissä ja sisäpiirissä. Rikkeet eivät ole vanhentuneet. Tosin ei ole suuri rike jättää ilmoittamatta omistuksiaan.

      Isompi rike on, jos tekee kyseenalaisia kauppoja niiden yritysten osakkeilla, joiden sisäpiiriin kuuluu.

      1. Läpinäkyvyys

        Kuka sen tietää mitä osakkeita milloinkin veroparatiisissa oleva vahvan kirjanpitosuojan omaava yritys on ostanut? Taitaa olla NSA suunnillen ainoa järjestö joka sen tietää. Järkeä siinä ostamisessa ei ole, mutta ei olisi ensimmäinen kerta kun miljoonia ansaitseva jää kiinni jostain naurettavasta huijauksesta. Sellainen on ihmisen mieli.

      2. “Taitaa olla NSA suunnilleen ainoa järjestö joka sen tietää.”

        Sepä se. Yli 5 v. vanhoista kaupoista ei tarvitse olla  mitään tietoja. Joku voi kuvitella shortatun vaikkapa jotain N-alkuista firmaa.

    2. Ollilan asiat eivät vanhentuneita

      Oik. marginaalissa löytyvässä Oksaharjun merkinnässä viitataan siihen ihmeeseen, miten yhden kuuman kesälauauntain aikana Ollilan sijoitusyhtiö on ilmestynyt Outokummun sisäpiirirekisteriin  http://www2.outokumpu.com/fi/Sijoittajat/Osaketietoa/Sisapiirirekisteri/Sivut/Permanent-insiders.aspx . Löytyy Ollilan nimeä klikkaamalla. Aiempina 12 vuotena kiirettä ei ole ollut missään. Miksi moinen kiire, jos asia oli kunnossa? Toisessa yhteydessä Outokumpu muuten luettelee viimevuotisen hallituksensa. Shellin vastaavissa tiedoissa Ollilan yhteyteen on merkitty firma nimeltään Outokumpo.

Comments are closed.

Related Posts