Asunnon vuokrauksen pahimpia sudenkuoppia kannattaa välttää

   Suomen Vuokranantajat ry varoittaa vuokranantajia viidestä yleisestä virheestä, joiden vuoksi vuokraus voi epäonnistua, vaikka markkinat käyvät kuumina.

1. Asunto on väärän kokoinen

Moni kolmiota tai neliötä vuokraava voi kärvistellä pitkään ilman vuokralaista ja ihmetellä missä vika, kun näytölle ei tule ketään. Ratkaisu on monesti se, että pyyntivuokraa joudutaan laskemaan sesongista huolimatta roimastikin, jotta asunnon saa vuokralle. Tämä on vuokranantajalle harmillista, mutta kuuluu vuokraustoiminnan luonteeseen.

2. Vuokra-asuntoilmoitus epäonnistuu

Jos ilmoituksessa ei ole hyviä kuvia, pohjapiirustusta eikä asukkaan kannalta tärkeimpiä perustietoja se ei houkuttele hyviä vuokralaisia. Näytölle pitäisi saada juuri tästä asunnosta kiinnostuneita, maksukykyisiä ja luotettavia vuokralaiskandidaatteja. Kandidaatitkaan eivät halua rampata turhaan näytöillä asunnoissa, jotka osoittautuvat paikan päällä nähtyinä heille täysin sopimattomiksi. Vaivaa ilmoituksensa eteen nähneet vuokranantajat nappaavat yleensä parhaimmat ja motivoituneimmat vuokralaiset.

3. Asunnon näyttö järjestetään huonosti

Asunto, jota ei ole siivottu, joka haisee epämiellyttävälle, johon ei tule valoa ja jossa on selkeitä tavaroiden säilytysongelmia, ei saa vuokralaisia hihkuen täyttämään yhteystietolomaketta. Kunnon siivous, tuuletus ja yksinkertaiset kaappiratkaisut pelastavat tilanteen.

4. Luotetaan vain nätteihin nuoriin naisiin

Sukupuoli ja ikä eivät ole minkäänlaisia takeita vuokralaisen maksukyvystä, siisteydestä, säntillisyydestä, saatikka pysyvyydestä. Parasta olisi seuloa näytöllä omaan strategiaan sopivin mahdollinen tyyppi kuten vaikka kampusalueelle opiskelija tai rauhalliselle arvoalueelle työkomennuksella oleva iäkkäämpi henkilö.

5. Vuokralaisen taustoja ei tarkisteta

Sijoitustoiminnalle ei tee terää se, että muutaman kuukauden päästä vuokrasuhteen alusta vuokralainen osoittautuu maksukyvyttömäksi lukuisien ulosotossa olevien puhelin-, hammaslääkäri- ja pikavippilaskujen vuoksi. Vuokranantajan kannattaa aina tarkistaa kandidaatin luottotiedot ennen sopimuksen allekirjoittamista.

Related Posts

Kevyttä

Euroopan tukiunioni

Suomessa v. 1994 järjestettiin kansanäänestys EU:hun liittymisestä ja ”kampanjoin” aika tavalla liittymisen puolesta. Kaikenlaisia mielipiteitä minullakin on ollut 🙂

EU on ehkä aina ollut tai ainakin