4 thoughts on “Kuinka asunto olisi mahdollista ostaa alle markkinahinnan?

 1. Markkinahinta

  Aina särähtää korvaan se, että ostetaan tai yritetään ostaa jotain "alle markkinahinnan". Markkinahintahan on se hinta, jolla kauppa toteutuu sillä hetkellä ja niistä toteutuneista hinnoista voidaan laskea erilaisia keskiarvoja, esimerkiksi toteutuneiden asuntokauppojen neliöhintoja tietyllä alueella. Asuntojen kohdalla markkinahintaan vaikuttaa monet eri tekijät aina työttömyydestä ja korkotasosta alueen maineeseen ja osapuolien henkilökohtaisiin tilanteisiin ja ominaisuuksiin. Kyseessä ei ole tehokkailla markkinoilla myytävä homogeeninen bulkkitavara, mutta ei mennä tähän enempää, vaan itse kritiikkiin:

  Tiivistäen videon annin voisi ilmaista: 1.Osta silloin kun on halpa hintataso (lama/taantuma), 2. Osta pienimmällä mahdollisella hinnalla, jolla myyjä on valmis myymään (ihmisten hätä/kuolinpesät/myyjän muutto tai kiire), 3. Osta kohteita, jotka eivät mene kaupaksi markkinoilla (happamat asunnot), 4. Osta monta asuntoa kerralla, 5. Hyödy sisäpiiristä ja bonusvinkkinä vielä: "Jos diili on tarpeeksi maukas, niin (osta) siihen hintaa mitä siitä pyydetään."

  Kohdat 1. ja 2. varmasti jokainen ymmärtää. 3. kohta on kummallinen. On aika selvää, ettei markkinahinta ole kohdallaan sellaisissa kohteissa, jotka eivät mene kaupaksi. Onko tässä kohtaa aihetta juhlaan, jos saa kuin saakin ostettua asunnon alle pyyntihinnan? Kohdat 4. ja 5. ovat vähän huonoja, sillä paljon rahaa ja kokemusta omaava varmasti osaa hyödyntää rahojaan ja kanaviaan. Muut tavikset voivat nuolla näppejään, kuten aina ennekin. Bonusvinkki taas on suorastaan hupaisa, sillä aika yllättäen asunnosta kannattaa maksaa se hinta, joka asunnosta kannattaa maksaa. 

  Melkoinen kehäpäätelmä saadaan siis aikaiseksi, jota otsikko jo osaltaan lupasikin. Vai mitä vastaa Marko?

  1. Aiheellinen kommentti

   Perin poikkeuksellisesti kuuntelin ko. nauhan ja pidin niinikään neuvoja kovin köykäisinä. Eniten mietin kohtaa " 1.Osta silloin kun on halpa hintataso (lama/taantuma)," Vähän konkretiaa olisin kaivannut neuvon tueksi. Mitkä ovat olleet neuvojien parhaat ostot.? -96 Arsenal järjesti tyhjennysmyynnin juuri ennen hintojen nousua  ja ostin keskustasta yksiöitä 20 % tuotolla. Olisikohan se ollut hyväkin ostos, vai mitä "asiantuntijat" sanovat? devil

   1. Samaa mieltä

    Aivaan samaa mieltä. Varsin köykäisiä on neuvot ja mielestäni aivan itsestään selvyyksiä ladellaan. Välillä tuntuu että markkinamiehiä nämä enemmän on kuin sijoitusasiantuntijoita. Sehän on tätä päivää et eri koulutusten myyjät kirjoittaa blogeja ja näin myy omaa tuotettaan. Konkretiaa ja tiukkaa faktaa odotellessa….

   2. Markkinahintaan

    Asuntokaupoista kai minäkin jotain sanon vaikka en asiantuntijaksi siinäkään lajissa itseäni lue.Mutta ilmojen alkaessa tämän päivän jälkeen viilenemään niin olen alkanut katselemaan jotain kämppää talveksi tai ainakin kylmimmiksi kuukausiksi.

    Thaimaassa todella on puhkeamassa asuntokupla. Suomessa on asuntolainoja 87 miljardia ja meidän kansantuotteemme on 192 miljardia eli asuntovelkaa on 45% kansantuotteesta. Thaimaassa vastaava luku on 80% eli lähes tuplasti sen mitä täällä ja meilläkin on liikaa asuntovelkaa. Kun asunnot lähtevät siellä laskuun, niin pankit soittelevat kaikki asuntolainojen omistajat lävitse ja pyytävät lisävakuuksia. Kun niitä ei löydy niin kämpät menevät myyntiin sillä hinnalla kuin menee. Vielä jos länsimaiset vähentävät investointejaan sinne niin negatiivinen kierre on valmis. Uskon, että viiden vuoden sisään Thaimaasta saa puolella sillä hinnalla kuin nyt kämpän.

    Espanjassa saattaisi olla nyt aika mennä asunto-ostoksille. Monet asunnot ovat laskeneet jo alle puoleen listahinnoista ja taloudesta alkaa kuulumaan joitain postiivisia ääniä. Espanjalla on edelleen ne vanhat hyvät lomamaan ominaisuudet eli lähellä Suomea, aurinkoa ja kuuluu EU:hun. Asunnoissa on aina ongelmana verotuksen muuttuminen. Maat voivat aina muuttaa vierasmaalaisille verolakeja, kiinteistöveroja ja vaikeuttaa kiinteän omaisuuden omistusta.

    Viro ei ole ongelmissa ja sieltä ei voi tehdä poikkeuksellisen hyviä ostoksia. Ei ainakaan alle markkinahinnan.

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan