Finanssiala toivoo hallitukselta tasapainoista taloudenpitoa ja haasteisiin tarttumista

”Euroalueen taantuma on julistettu nyt päättyneeksi. Varovaisia merkkejä elpymisestä on Suomessakin näköpiirissä. Nämä myönteiset uutiset eivät poista tosiasiaa, että suomalaisten ikääntymisen tuomat haasteet ovat edelleen ratkaisematta. Julkisessa taloudessa on syvä kestävyysvaje. Taloutemme on saatava tasapainoon, koska muuten velkaantuminen riistäytyy täysin käsistä”, sanoo Finanssialan Keskusliiton (FK) toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi.Kaupin mukaan viime aikoina on tullut rohkaisevia viestejä, että maan hallituksella on valmiutta tehdä rakenteellisia uudistuksia. ”Nyt on tehtävä nopeasti rohkeita ja konkreettisia päätöksiä. Työuria pitää todellakin pidentää alusta, keskeltä ja lopusta.”

”Rakenteellisten uudistusten lisäksi finanssiala odottaa hallituksen budjettiriihestä tarkempia ehdotuksia siitä, miten sen toimet edistävät työllisyyttä, ostovoimaa ja yritysten kilpailukykyä”, Kauppi sanoo.

Kansantalouden menestyksen kannalta tärkeän työmarkkinaratkaisun on oltava ehdottomasti maltillinen. Ratkaisun eväitä ei pidä etsiä työeläkerahoista. Palkkaratkaisun yhteydessä on sovittava myös työmarkkinoiden rakenteellisista uudistuksista ja joustoista, joita pitää pystyä toteuttamaan liittokohtaisesti.

Related Posts

Asunnot ja metsä

Asuntokauppaa

Aluksi silmäilin uutista, jonka mukaan as.oy. karhuaa nyttemmin konkurssiin menneeltä rakennusfirmalta noin miljoonaa euroa. Uutisessa ei mainittu as.oy:n nimeä, mutta hallituksen pj:n nimellä löytyi as.oy.

Yhteiskunta

Poliittista empatiaa

Empatiaa kaipaa Stubb, entinen koulukiusaaja, joka taustaansa kommentoi HS:ssä ”Jos olen ollut mulkku, pyydän anteeksi.” Yksi sitaatti kertoo enemmän kuin tuhat selfietä tai muuta kiiltokuvaa.

Vakavalla