Kuluttajien luottamus nousussa – ennustaa hyvää pörssisyksyä

Sijoittaminen

Kuluttajien luottamus jatkaa tilastokeskuksen mukaan nousuaan Suomessa (kuvan sininen käyrä). Pörssi (kuvan turkoosi käyrä) seuraa usein kuluttajien luottamusta. Kuluttajiahan me osakkeita ostavatkin olemme.

Pörssi on usein lähtenyt laskuun jälkijättöisesti, vasta kun kuluttajien luottamus on jo laskussa. Nyt kuluttajien luottamus kuitenkin kipuaa yhä ylemmäs ja ennustaa hyvää menoa Suomen pörssille.

Kollektiivinen äly on ylivertainen, kun pitää ennustaa taloutta

Suomalaiset kuluttajat ovat olleet historiallisesti varsin taitavia tulevaisuuden näkijöitä, jotka seuraavat maailman menoa ja osavat hyvin ennakoida tulevaa. Kuluttajat ovat yhdessä monesti taitavampia kuin ammattilaiset. Tätä kutsutaan joskus kollektiiviseksi älykkyydeksi. Kollektiivinen älykkyys ei pysty ratkaisemaan monimutkaisia matemaattisia tai loogisia ongelmia, mutta yksinkertaisen tulevaisuusarvion tekemisessä, kuten pörsin tai talouden ennakoimisessa se saattaa olla ylivertainen.

 

Vastaa

Related Posts

Lajittelematon

Osinkojen lähdeverotuksen korjaus

Vihdoinkin EU alkaa puuttua asiaan. Onkin ollut täysin käsittämätöntä kun EU-maat eivät ole noudattaneet verosopimuksia.

https://www.porssisaatio.fi/blog/2023/09/29/ulkomaisista-osakkeista-maksettujen-osinkojen-lahdeverotukseen-ehdotetaan-muutoksia/

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com