Lidl ja bonusten suurta draamaa

Kevyttä

Aina kriittinen media on jälleen löytänyt suuren epäkohdan: Lidlin bonukset (tuossa 4-10 euroa) voivat latautua uudestaan.

Vähemmälle huomiolle on jäänyt seuraavaa:

-Joka päivä L:stä varastetaan tuhansilla ja taas tuhansilla euroilla.

-Vielä paljon suuremmalla summalla ruokaa yms. poistetaan joka päivä.

-Kausituotteita (esim. nyt joulukoristeita) myydään niin suunnattomilla alennuksilla, että niissähän saattaa jopa katekin jäädä pieneksi, hyvänen aika sentään!

-Huomiota L. lienee saanut satojen tuhansien edestä. Nyt kaikki ämpärien (kuvassa) jonottajat lataavat kädet täristen L:n sovellusta oman tuplabonuksensa toivossa. – Ja S-ryhmä ilmoittaa omista ”ennätysbonuksistaan”.

Kuinkahan Lidl tämän kaiken kestää. No, onneksi lv on sentään 115 MILJARDIA euroa ja omistajaksi ilmoitetaan yksi ainoa henkilö.

Jotenkin tulee mieleen vanha sanonta: kyllähän konkurssikin hyvää tekee, mutta mikään ei voita kunnon tulipaloa.

5 thoughts on “Lidl ja bonusten suurta draamaa

 1. Lidlin omistaja Dieter Schwarz taitaa olla euroopan rikkain ja hänen kunniakseen on Suomessakin mainittava se, että päivittäistavaroiden hinnat ovat pysyneet edes kutakuinkin kohtuullisina.

  Minusta tuntuu että meidän ei tarvitse pelätä että suomalaiset rikkaat muuttavat Suomesta. Trendi menee toisella tavalla. Ulkomaiset rikkaat, kuten tämä Dieter, syrjäyttävät vähitellen kovemmin verotetut suomalaiset omistajat. Esimerkkejä on:
  – Lidl (Dieter Schwarz) on ottanut kunnon siivun päivittäistavarakaupan omistajuudesta
  – Meyerin perhe on ottanut pääosan suomalaisen telakkateollisuuden omistajuudesta
  – Ikea (Kamprad:n suku) hallitsee suurta osaa huonekkalukaupasta ja huonekkalujen valmistuksesta
  – Wallenbergien suku omistaa entistä suomalaista lukkoteollisuutta (Abloy) ja taitaa omistaa täällä paljon muutakin
  – ….

  Jonkun on omistettava, ja jos ulkomaisilla omistajilla on puolellaan etu, kuten veroetu, niin sinnehän se omistajuus silloin kuuluu ja sinneähän se omistajuus ja rahat kannattaa parkkeerata ja sinne se myös vähitellen valuu. Vaikka omistajuus viedään, niin yhtä asiaa meiltä ei kuitenkaan voi ottaa pois. Meillä on Suomessa tärkeä asia joka ei häviä, työläiskansan keskinäinen tasa-arvo.

  1. Keskon osakkeenomistajana olen kauhistellut, miten hyviä mainoksia Lidl esittää – siis niitä, joista se jopa maksaa. Nyt hyvää julkisuutta on tullut käytännössä ilmaiseksi.

 2. De viktigaste familjerna bakom Latour är:
  – familjen Douglas med 79 % rörstandel
  – familjen Palmstjärna med 6 % röstandel

Comments are closed.

Related Posts