Lisää valtion tukea!

Luin kohtalaisella ärtymyksellä STT:n tj:n haastattelun. STT:n omistajayhtiöt ovat lakanneet käyttämästä STT:n palveluita, joten pohjoismaisen mallin mukaan valtion pitäisi tietysti jeesata. Palveluissa ei tietenkään ole parannettavaa?

Aika vähällä ihmettelyllä on tähänkin asti selvitty siitä, että sotella on yksi ainoa vero ilman korvamerkintää, mutta juuri Ylen tuottaman ylen sankian hömpän takia tarvitaan oma erityinen veronsa, jota pitäisi siis ilmeisesti nyt täydentää STT-verolla. Kumma, että asuttamani k-talon juorutäti on vuosikymmeniä jaksanut hoitaa vaativaa ja vastuullista tehtäväänsä pelkästä kutsumuksesta.

Copypastasin alle STT:n aamuisia uutisia. Ensimmäinen otsikko on karmean huonoa kieltä ja alempana on otsikko Trumpin saamasta lapsenlapsesta. Se on sitä merkityksellistä journalismia. Osa uutisista oli jo aamulla vanhentuneita. Enklantia osaavat kun pystyvät lukemaan uutisia ihan ilman STT:n käännöspalveluakin.

By the way

Kun en aiheesta aluksi löytänyt mitään ns. vastuullisesta mediasta, julkaisin FB:ssä tänään seuraavan: ”Äsken poliisin käskystä Turun yliopistonmäen rakennukset suljettiin ja on nyt jo avattu.”

Kun uutinen myöhemmin muualla julkaistiin, se esim. TS:llä oli aluksi tämän alla: ”Samaa sukupuolta olevia pareja vihkinyt Sadinmaa sai tuomiokapitulilta vakavan moitteen.” Ylen tekstitv ei Turusta ole vieläkään mitään julkaissut sivulla 102, Sadinmaa siellä toki on. Sekin on sitä vastuullista mediaa.

 

STT:n varhaisuutisia / 13.9.

06:18:26 USA:ssa kongressi lähetti Trumpin pöydälle valkoisen ylivallan kannattajat tuomitsevan asetuksen

05:52:59 USA:ssa kongressi lähetti Trumpin pöydälle valkoisen ylivallan kannattajat tuomitsevan asetuksen

05:37:18 Trumpilla nyt yhdeksän lastenlasta

05:26:34 USA:ssa kongressi lähetti Trumpin pöydälle valkoisen ylivallan kannattajat tuomitsevan asetuksen

04:00:00 Irman vaatinut ainakin 12 ihmisen hengen Floridassa – kaikkiaan kuolleita kymmeniä

03:39:35 Pohjois-Korea sanoo tehostavansa aseohjelmaansa vastauksena uusiin pakotteisiin

03:31:40 Irman vahvistettu vaatineen ainakin 12 ihmisen hengen Floridassa

03:11:21 Maduro sanonut suostuvansa neuvotteluihin opposition kanssa

03:05:19 Pohjois-Korea sanoo tehostavansa aseohjelmaansa vastauksena uusiin pakotteisiin

02:51:43 Valkoisen talon viestintäpäällikkönä jatkaa Hope Hicks

02:38:54 USA:n korkein oikeus: Trumpin hallinto saa kieltää pakolaisten matkustamisen maahan

http://stt.fi/uutiset/

3 thoughts on “Lisää valtion tukea!

 1. YLE:n dominanssi vaarantaa riippumattoman tiedonsaannin

  Olen ollut huolissani siitä että tiedonvälitys suomalaisen politiikan ajankohtaisaiheista on keskittynyt yhdelle monopolistiselle tiedoitusvälineelle, YLE:lle.

  YLE kilpailee epäreilusti. Se saa rahaa tuutin täydeltä ja muut tiedotusvälineet eivät puoluelehtiä lukuun ottamatta saa mitään. Niitä ainoastaan rankaistaan 24% alv verolla joka koskee kaikkia nettimedioita. En halua lisätä valtion rahoitusta enkä tukia, mutta on vahingollista että valtio rapauttaa tasapolisen ja riippumattoman tiedonsaannin. Ajankohtaisista suomalaisista asioista jää usein kertomaan vain yksi media, YLE. 

  Kärsiväksi osapuoleksi jää sananvapaus ja riippumattoman kilpailevan tiedon jakaminen. Tästä on nähty monia esimerkkejä. YLE:llä tietyn asian raportoinnista vastaa usein yksi toimittaja eikä kukaan muu astu hänen tontilleen. Tästä on seurauksena se että yksi asia pääsee julkisuuteen vain tuon yhden toimittajan kautta ja asia värittyy sen mukaiseksi. Kilpailevat näkökulmat jäävät suhteettoman pienen piirin tietoisuuteen.  

   

 2. takaisin budjettiin

  YLE-vero on ainoa korvamerkattu pakkovero.

 3. Suora viranomaistiedotus

  YLE:n ja tuetun median lisäksi presidentistä paikallispoliisiin ”kokeillaan” FB:tä ja Twitteriä – usein kyseenalaisesti. Mutta suora viranomaistiedotus ei toimi poliisin osalta, kuten tilannehuone.

  Siis epäilty puukkomies nähtiin klo 13, ovien sähkölukituksen koki sadat ja tieto oli varmasti paljon yli 10.000 ihmisellä ennen klo 14.30, jollon asiasta tiedotettiin. Ilmaisu ”nuorehko mies” ei paljon avannut, siis vanhaa naista ei etsitty. Noin tunnin (?) lisämiettimisen jälkeen saatiin ilmaisu vaaleaihoinen.

  Liioin en ihastu YLE:ssä joskus tuleviin ”vaaratiedotteisiin”. Kun Joensuussa on nähty karhu, siitä ilmoitetaan myös Turussa ja Joensuun ruotsinkielisten turvaksi också på svenska.

Comments are closed.

Related Posts