Kuluttajien luottamus on vahvinta kymmeneen vuoteen

Kuluttajien luottamus on EU komission tietojen mukaan noussut korkeimmalle tasolle kymmeneen vuoteen ja elämme noususuhdanteen huippua. Luottamus on ollut parempaa vain vuosina 1999 ja 1990. 

Kuluttajien luottamus EU alueella ja Euro stoxx 50 osakeindeksi

Tämä ei ole osakesijoittajan kannalta hyvä uutinen. Osakkeet ovat yleensä olleet liian kalliita silloin kun luottamus talouteen on parhaimmillaan. Osakkeita on aiemmin kannattanut alkaa vähentää silloin kun luottamus talouteen on näin vahvaa.

Tilanne on mahdollisesti tällä kertaa erilainen.  Korkotaso ja inflaatio eivät ole aiempien suhdannehuippujen aikana olleet näin matalalla. Matalana pysyvät korot tukevat yritysten tuloskehiysta ja jopa velkaantuneet yritykset voivat nyt tehdä voittoa ja maksaa hyviä osinkoja. Siksi osakkeiden vetovoimaa on vaikea vastustaa ja osakkeet kasvattavat arvoaan. Osakkeissa kannattaa mahdollisesti edelleen pysyä. 

Related Posts

Sijoittaminen

Johtavat AI-yhtiöt

Tekoäly on nyt joka paikassa ja vähän samanlainen taikasana kuin Internet oli pari vuosikymmentä sitten. Lähdin tutkimaan johtavia AI-firmoja. Kannattaako niihin vielä sijoittaa?

Kokeile tekoälyn käyttöä