Luottamustaan kasvattivat eniten markkinatalousjärjestelmä, wikipedia ja riippumaton sanomalehdistö

Yhteiskunta

Yhteiskunta rakentuu keskinäiseen luottamukseen. Vahvimmin kansalaisten luottamusta kasvattivat markkinatalousjärjestelmä, wikipedia ja riippumaton sanomalehdistö. Tiedot käyvät ilmi EVA analyysistä ”Kansakunnan kivijalka”.

Luottamustaan menettivät hallitus, kansalaisjärjestöt ja EU.  Hallituksen luottamuksen putoamisen syynä on viimevuotiset poikkeuksellisen korkeat lukemat. Kansakunta kokoontui viime vuonna yhteisen lipun alle.

Muutokset mielipideilmastossa ovat pieniä eikä voida varmuudella sanoa ovatko mielipiteet kallistumassa kohti markkinatalousjärjestelmää vaiko olemmeko kallistumassa yhä enemmän kohti valtion keskeistä roolia talouselämässä ja yhteiskunnassa (= kansallisdemokraattinen yhteiskunta).

Kansakunnan kivijalkaa ovat luottamus presidenttiin, poliisiin ja puolustusvoimiin

Kansalaiset luottavat eniten Tasavallan presidenttiin, poliisiin, puolustusvoimiin, koulutusjärjestelmään, yliopistoihin ja oikeuslaitokseen sekä valtiolliseen mediaamme. Luottamus näihin instituutioihin muodostaa tämän tutkimuksen mukaan yhteiskuntamme kivijalan.

EVA Analyysin Kansakunnan kivijalka on kirjoittanut EVA:n toimituspäälikkö Sami Metelinen.

Vastaa

Related Posts

Sijoittaminen

Tulevat fuusiot

Kevään aikana on odotettavissa sekä Konecranes/Cargotec että Neles/Valmet-fuusiot.

Päivitin laskelmani siitä miten kannattaisi toimia jos näitä yhtiöitä haluaisi ostaa nyt.

Lähtökohtana on että ostaisi nyt samalla summalla

Sijoittaminen

Ilmaa ja maakaasua

Perjantaina julkistettiin useitten USA:n pankkien tuloksia, tulokset ja reaktiot taisivat olla yleensäkin sellaisia, että hyvä tulos ja kuitenkin pettymys.

Ilmiön huippuna voinee pitää JPMorgan Chasea, jonka

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com