Mammuttihirsi Ylikiimingissä on Suomen suurin hirsirakentaja

20120909_154317b

KUVA: Helge V. Keitel, Ylikiiminki, Finland (9.9.2012)

Sahoista, mekaanisesta metsäteollisuudesta ja puurakentamisesta puhutaan vähän, vaikka ala työllistää osaajia arvoketjun alkutuotannosta rakentamisen viimeistelyyn asti. Emme me voi asua Lumia 920:ssa tai kenenkään muun valmistamassa älyluurissa, kun pakkanen paukkuu ja sudet ulvovat ulkona.

Lauantaina syyskuun 9. päivä 2012 eksyimme Irjan kanssa paluumatkallamme Ylikiiminkiin ja löysimme yllätykseksemme tien varresta Mammuttihirsi nimisen yrityksen, jonka pihalla komeili lähes ilmielävä, pitkähampainen mammuttiuros. Kaleva-lehti kertoo 10.8.2012 Eija Mikkosen kirjoittamassa uutisessa:

Sukukalleuksia heilutellut Veeti-mammutti tekee paluun Ouluun

Hännän alta pilkistelevällä peniksellään pahennusta aiheuttanut Veeti-mammutti palaa kotikonnuilleen Ouluun syyskuussa (2012). Mammutin suunnitellut oululaistaiteilija Kimmo Takarautio kertoo, että Veeti saa pajalla uutta ilmettä.

"Veeti on ollut vähän kesäkarvassa. Kylmähän sille tulee, jos se ei saa talviturkkia."

Mammuttipatsas Veeti kuohutti kansalaisia Kuopion asuntomessuilla kesällä 2010, sillä massiivisen mammutin penis tuli esiin hännästä vetämällä.

Veeti sai asuntomessuilta lähtöpassit ja sen sukukalleudet pultattiin toimintakyvyttömäksi. Kuopiosta Veetin matka jatkui Oulun Kuninkuusraveihin punaisissa unikkopöksyissä.

Tällä kertaa Takarautio ei aio vaatetta mammuttia. "Ihan luomuna saa olla", hän sanoo.

Takarautio myös lupaa, että Veetin sukukalleudet saavat olla tällä kertaa ihan kaikessa rauhassa. Viime aikoina Veeti-mammutti on matkannut ilman suurempaa medianäkyvyyttä. Takarautiolla ei ole tietoa sen liikkeistä.

"Kaveri soitti eilen ja sanoi, että mammutti oli tullut vastaan Etelä-Suomessa."

Veeti-mammutin Etelä-Suomen matkasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat verkkosivuillaan. Lehden mukaan Veeti on nähty Helsingin Kalasatamassa pressukatoksessa.

Eli sattuman satoa oli, että näimme Veetin karvoineen ja kalleuksineen hirsitalon pääkonttorin edessä nimenomaan syyskuussa. Se oli ilmeisesti saapunut konttorille juuri ennen tuloamme.

Juttelin havainnostamme Paulin kanssa ja päätin googlata yrityksen taustoja verkosta. Sotkamostakin löytyi matkailijoille vuokrattava 90 m2 Kontiotalon Mammuttihirsi-mökki.  

Firman kotisivuilla kerrotaan: “Mammutti-kodissa perinteisen hirsirakentamisen ammattitaito ja nykyaikainen energiatehokkuus lyövät kättä asukkaan eduksi.”

Mammutti-koti on hirrestä rakennettu aito puutalo, joka rakennetaan – vain parhaista luonnonmateriaaleista, käyttäen vahvaa kuusi- tai mäntyhirttä, eristäen puukuidulla ja tiivistäen pellavanauhalla.

 • Luonnonmateriaalit mänty, kuusi ja pellava Mammutti-kotien perusraaka-aineita
 • Mammutti-hirsi kertoo Facebookissa: Suomen suosituin hirsitalo! Tutustu laajaan talomallistoomme osoitteessa: www.mammuttihirsi.fi
 • Osoitteessa: Ouluntie 972, Ylikiiminki, Oulun Lääni, Finland

Asiakkaitten tarpeisiin suunniteltu, sukupolvia kestävä, jyhkeä ja avara koti. Firma tarjoaa elämisesi puitteiksi parhaan puurakentamisen taidon. Puukodissasi on hyvä hengittää sekä terveellistä elää.

Mammutti-koti rakennetaan miltei muuttovalmiiksi. Vain lattia- ja seinäpinnat, kiintokalusteet, kodinkoneet, väliovet ja listoitukset jäävät ostajan tehtäväksi. Tarjolla on valmiita malleja tai asiakas voi suunnitella tai suunnitteluttaa kokonaan omansa.

Muuttovalmis Mammutti-koti toimitetaan asiakkaalle valmiiksi asti rakennettuna. Se on paras vaihtoehto silloin, kun ostaja haluaa vaivattoman rakennusprojektin ja kaiken valmiiksi yhdellä sopimuksella.

Muuttovalmiissa Mammuttikodissa on vakiovarusteluna maalämpö.

Luottamus on syntynyt teoista.
Mammuttihirsi on rakentanut koteja suomalaisille jo 20 vuotta.  Tänään Mammutti on Suomen suurin hirsisten omakotitalojen toimittaja.

MammuttiHirsi -markkinointinimeä käyttävä Pohjois-Suomen Hirsitalokeskus Oy pokkasi 12.2.2010 Oulun kaupungin vuodesta 2004 jakaman Stiiknafuulia-yrittäjäpalkinnon, kertoo Oulussa ilmestyvä Kaleva.

Lähes kolmanneksen markkinaosuudella ja markkinajohtajana hirsisiä omakotitaloja toimittavan yrityksen liikevaihto oli tuolloin noin 25 miljoonan euroa ja Mammutti työllisti suoraan noin sata henkilöä.

Yrityksellä on erittäin pitkät historialliset henkilösiteet oululaiseen yrittäjyyteen: Mammuttihirren omistajat Vesa ja Ilpo Nylander jatkavat Oulun seudulla jo yli 200 vuoden ajan tunnetun kauppiassuvun toimintaa.

4 thoughts on “Mammuttihirsi Ylikiimingissä on Suomen suurin hirsirakentaja

  1. Veditkö Mammuttia hännästä?

   Kas, nämä kansakunnan kohtalonulottuvuudet ovat Turussa, Ylikiimingissä ja Sotkamossa samat.

   1. Mammutin seksuaaliset taipumukset…

    ilmenivät mullekin vasta mediasta wink

     

    T. Juha

  2. Muutosjohtajan pallit

   On vielä pakko lisätä tähän, että Irja kiinnitti oitis huomionsa "muutosjohtajan" palleihin, joiden merkityksen minä tajusin vasta valokuvista ja Kalevan toimittajan artikkelista, jossa kerrottiin hännästä vetämisen jekusta. Performanssin merkityksellisyys korostuu mielestäni siksi, että Pohjois-Suomessa on vahva körttiläis- ja lestadiolaisperinne. Parasta markkinointia, jossa maskuliinisuus esineellistetään arvokkaalla tavalla.

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan