Markkinakatsaus

 

Mollivoittoiseksi hupsahti mennyt viikko, vaikka isot indeksit eivät kovin paljoa peruuttaneet. Dax kokeili 7000 pisteen rajaa, ja tuntuu toistaiseksi pitävän. Seuraavan viikon pitäisi olla ylöspäin, tai sitten alkavat ajatukset siirtyä aikaistettuun kesädroppiin, kun tuo huhtikuukin tekee tuloaan jo. Odottaisin vielä kuukauden nousua kuitenkin, kun tuo seiskatonninenkin meni puhki, mutta täytynee katsella nyt markkinaa riittävän huolekkaasti ja usein.

Päivätason oskillaattorit ovat nyt ylimyydyn sektorissa, joten lähipäivinä pitäisi saada nykäys ylös. Jos nousutrendi on jatkuakseen, niin ensi viikolla sen ei pitäisi pahasti jarrutella, tai sitten alkaa kasvaa mahdollisuus, että jo helmikuussa alkanut korjausliike ei olekaan ohi, vaan kurkataan uudestaan kohti syvempiä tasoja, Daxissa sinne 6500 tienoille. Se merkitsisi mielestäni aikaistettua kesädroppia, eli korjaus voisi ajallisesti kestää parikin kuukautta, vaikka pitkä trendi pysyisi nousevana.

Jos jatketaan ylös, niin Daxissa 7500 olisi selkeä tähtäin lähiviikoille. Uskon matkan jatkuvan sinne, mutta droppivaihtoehtoonkin täytyy varautua. Jos lähipäivien nousu tukehtuu muutamaan laimeaan päivään, on varauduttava kotiutuksiin. Viime viikon dropit olivat sen verran vahvat, ottaen huomioon, että muutama viikko sitten koetun kaltaisen dropin jälkeen indeksit yleensä pohottavat useamman viikon ennen kuin volatiliteetti taas kasvaa. Nyt ei niin käynyt – bearish sound.

 

Related Posts

Lajittelematon

Neste ei kelpaa vielä

Neste kuuluu suomalaisten suosikkiosakkeisiin, mutta voimakkaasti syklisenä se ei ole helppo tapaus. Tuloskunto heittelee kuten yleensä energiasektorilla.

Biopolttoaineet ovat muuttaneet Nestettä, mutta eivät poistaneet sen suhdanneherkkyyttä.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com