Markkinakatsaus: epätasainen korjausliike, ostopaikkoja löytyy

Korjausliike syveni joissakin pörsseissä jo varsin mukavasti. Laaja OMX Nordic rysähti kesädropin pohjan tasolle, DAX useamman prosentin, samoin moni pienempi pörssi. Jenkki-indeksit eivät edelleenkään saaneet vauhtia päälle lupaavasta alusta huolimatta, mutta odotan liikkeen kiihtyvän sielläkin johonkin mittaan.

Yksittäisissä osakkeissa löytyy jo ostokelpoisia runsaudenpulaksi asti. Se koskee myös amerikkalaisia osakkeita. Moni laatuyhtiö on sukeltanut kunnolla, vaikka indeksit ovat pitäneet yllättävän hyvin pintansa. Ostin itse jo Isharesin terveydenhuoltosektorin ETF:ää 110 taalalla, joka oli tavoitehintani. Saattaa se alemmaskin tulla, mutta harvoin tämä isoja liikkeitä tekee, joten katsoin viisaammaksi ottaa kyytiin kuin ahnehtia liikaa. Defensiiviset yhtiöt saattavat käyttäytyä toisin kuin sykliset markkinan heilunnassa.

http://www.nasdaq.com/symbol/ixj/stock-chart

VIX kiskaisi jo kiitettävästi, mutta ei se vieläkään käynyt niillä tasoilla, joka täyttäisi vuoden kolmannen keulimisen kriteerin. Jos jenkki-indekseissäkin korjaus syvenee, niin sitten on paukutettava VIX:inkin ylemmäs. Odotan niin käyvän, korjausliike ei ole kestänyt kuin muutaman viikon, joten normaalitapauksessa se vie vielä ainakin sen saman verran, sahaten toki matkalla.

https://www.marketwatch.com/investing/index/vix/charts

Olen odottanut kullan lähtevän nousuun jo joitakin viikkoja. Hitaasti on trendi taittunut, mutta nyt se tuntuu pääsevän vauhtiin. Odotan kullan nykivän ylemmäs useita viikkoja. Koska kulta liikkuu yleensä tiettyyn mittaan käsikynkkää VIX:in kanssa, niin senkin pyräystä odotus tukee.

https://www.tradingview.com/chart/?symbol=FX:XAUUSD

Ounastelin viikko sitten, että euron indikaattorit alkavat viitata keskipitkän trendin taitteeseen, ja reippaan nousuhan se tempaisikin. Kyllä se vielä alemmaskin tulee, mutta täytyy panna euro nyt erityistarkkailuun. Aika lyhyeksi keskipitkä trendi jäi, jos lasku nyt vasta muutaman kuukauden kestettyään taittuu, mutta mahdollista se toki on.

Siinä tapauksessa euron pitkä trendi on selkeästi ylös. Indikaattorien perusteella se on aivan mahdollista, ja syvähän sen vajoaminen taalaa vastaan on ollut 2014 alkaen.

Öljykin pulpahtanee lähiviikkoina alemmas, mutta sen pitkät indikaattorit ovat niin nousujohteiset, että pidän öljyn kallistumista ensi vuonna hyvin ilmeisenä. Se tietysti perinteisesti kertoo vahvasta suhdanteesta, johon viittaavat muutkin pitkät indikaattorit. Tämä korjausliike on nimensä mukaisesti ylikuumentuneen markkinan tilapäistä höyrynpäästöä.

Öljyn pitkä trendi tarjoaa energiasektorin osakkeille hyvät näkymät. Varsinkin kun nekin ovat korjausliikkeestä viime päivinä osansa saaneet. Energiasektorilta löytyy muhkeaa osinkoa jo nyt maksavia lappuja, ja uusiutuvan energian puolelta laadukkaita kasvuyhtiöitä. 

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan