Markkinakatsaus S&P 500

Käppyröihin kurkistelu saa minut jälleen raapimaan päätäni. Tämä tuntuu olevan enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Eilinen sai impulssijärjestelmäni muuttumaan vihreästä siniseksi sekä SPX:n viikko- että päiväkuvaajassa. Tämä tarkoittaa, että indeksin lyhyeksi myyminen on minulle jälleen luvallista.

Yritän etsiä lisää ajattelun aminohappoja NHNL indekseistä. Viimeiset päivät ovat painaneet indeksit aivan nollan tuntumaan. Kuka tätä liikettä johtaa? Missä ovat ne suunnannäyttäjät, jotka vievät meidät korkeammille tasoille? Ainakin tällä hetkellä koko markkina näyttää leijuvan vanhojen höyryjen voimalla. Onhan se tietenkin mahdollista, että tästä ponnistetaan hyvin uutisten voimalla. Tämä näyttää siltä, että ikävähkö korjausliike olisi enemmänkin kortteihin kirjoitettuna ennen kuin seuraava suurempi liike ylöspäin olisi tulossa. 1160 tason koputtelulla saataisiin pelko jälleen peliin ja virtaa uuteen nousuun. Tässä vaiheessa tarkkaa tasoa on tietenkin vaikea nähdä, mutta jonkin sortin vanhojen pohjien testaus olisi varsin luonnollinen liike. Haluaisin kovasti uskoa joulupukkirallin tuloon, mutta luulen meidän näkevän pientä kurjuutta, sellaista pikkujoulukrapulaa, ennen joululahjojen jakoa.

 

Matias

www.viikkoraha.info

One thought on “Markkinakatsaus S&P 500

 1. marraskuu valutaan?

  Valitettavasti en ole edelleenkään ehtinyt keksiä keinoa, jolla saisin kuvaajia tekstin kylkeen (käyttämiäni ei voi liittää tekijänoikeudellisista syistä).

  Matiaksen kuvaajistakin kyllä näkee suht helpolsti, että MT-trendi on näissäkin vuoristoreissuissa ollut kuukauden tai kaksi, harvoin toki aivan päivälleen, mutta aika lailla lähelle. Normaalistihan hyvässä nousutrendissä nousut kestävät pari kuukautta ja korjaukset alas kuukauden, laskutrendissä syklit ovat hiukan erilaisia, mutta laskut kestävät kauemmin.

  Markkinahaarukassa mt-syklit ovat molempiin suuntiin aika samanmittaisia. Silloin pitkä liukuvat ovat yleensä taipuneet vaakatasoon, eli selkeää suuntaa ei ole. Tuolloin kuukauden mittaiset syklit ovat yleisiä. Sen oloinen on nyt tila.

  Edelliset pohjat kopaistiin syyskuun lopussa, ja sen jälkeen ralli kesti aika tarkkaan kuukauden loppuen juuri ennen marraskuun taitetta. Sen perusteella odotan, että pulkkaa mennään vielä marraskuuun loppuun, ilman jyriseviä uutisia suuntaan tai toiseen. Siinä tapauksessa oletan SP:n kumartavan jonnekin 1160-1200 haarukkaan ennen lähtöä ylöspäin, olisi aika tavallinen korjauksen mitta edellinen nousu huomioiden.

  Jos taas olemme vain pitkän laskutrendin korjausliikkeessä, alkanut droppi voi kestää aina vuoden taitteeseen eli pari kuukautta, ja siinä tapauksessa ainakin syyskuun välipohja on tähtäimessä, luultavasti sen puhkaisukin, ennen korjausta. Voi tapahtua, jos funda heikkenee eli eurokriisiin ei löydy tyydyttyviä ratkaisuja. Odotan laskun joka tapauksessa päättyvän viimeistään alkukeväällä, jolloin se olisi kestänyt vuoden, ja syyksi odotan EU:lta ja tai EKP:lta sitä tukevia päätöksiä.

  yst Heikki

Comments are closed.

Related Posts

Kevyttä

Euroopan tukiunioni

Suomessa v. 1994 järjestettiin kansanäänestys EU:hun liittymisestä ja ”kampanjoin” aika tavalla liittymisen puolesta. Kaikenlaisia mielipiteitä minullakin on ollut 🙂

EU on ehkä aina ollut tai ainakin