Markkinakatsaus S&P 500

S&P 500 on kivunnut aikaisemmin asettamamme tavoitetason ylälaitaan. 1300 pisteen tason onnistuneen ylityksen jälkeen vuoden 2011 huippujen testaus näyttää varsin todennäköiseltä.  Eilen päivä päättyi aivan karvan 1350 pisteen päälle. Tämä taso on ollut merkittävä viimeisen 13 vuoden aikana. Tämän taso on toiminut vedenjakajana kuusi kertaa tänä aikana. Vuoden 2011 huiput flirttailivat tämän tason kanssa, saaden rukkaset ja passituksen keräämään voimia alemmilta tasoilta.

Vuoden 2011 huiput ovat jälleen aivan kurotusetäisyydellä. Minua kiinnostaa suuresti miten markkinat käyttäytyvät tämän läheisyydessä. Useat sijoittajat ovat varmastikin pitäneet tätä tasoa tavoitetasonaan ja se houkuttelee kotiuttamaan voittoja sekä kiristämään stoppeja.

Mikäli huippuja testataan ja niiden päällä pysytään useampi kuin pari päivää, todennäköisyys kasvaa sille, että matka jatkuu kohti 1400 pisteen haamurajaa. Tätä harva olisi uskonut vielä syksyllä, eikä tämä aivan kaikkien kielillä nytkään ole. Ei minullakaan ole kristallipalloa tähän, vaan yritän luoda tiekarttaa omalle toiminnalle.

Testauksen aikaan on syytä olla tarkkana sillä mahdollinen false breakout houkuttelee varmasti laaja-alaisempaa myynti-intoa ja suuremman dropin mahdollisuus kasvaa merkittävällä tavalla.  Korjauksen tavoitetasona voisi toimia 1270 pisteen taso, joka on aikaisempi breakout taso ja suunnilleen 38 prosentin korjaustaso syksyn nousulle. Hieman lievemmässä tapauksessa 1290 voi antaa tukea liikkeelle.

Kypärät päähän, sillä tästä voi tulla vielä jännää!

Matias

 

Related Posts