Markkinakatsaus S&P 500, DAX, OMXH25 ja kulta

Osakemarkkina kehittyi viime viikolla mielenkiintoiseen suuntaan seuraamieni indeksien osalta. S&P 500 testasi odotusten mukaisesti 50dEMA tasoa, joka sattui olemaan myös 50 %:n Fibonacci taso. Tämän jälkeen nähtiin makrolukujen aikaansaamaa sukellusta. On hyvin kiinnostavaa nähdä jaksaako tämä liike takaisin elokuun pohjille ja kenties jopa sen alle, luoden todella otollisen positiivisen divergenssin hinnan ja MACD histogrammin välille. Mikään ei toki ole kirkossa kuulutettua, mutta todellisen jännitysnäytelmän käsikirjoitus on selvästi eteemme levitettynä.

DAX kävi testaamassa 20dEMA tasoa oppikirjamaisesti. Liike on toistaiseksi pysynyt nätisti mahdollisen bear flagin sisällä. Tuleva viikko varmastikin näyttää meille, saammeko kenties dropin ulos tästä muodostelmasta. Tuolloin on hyvä mahdollisuus testata elokuun pohjia, jotka ovat samalla vuoden 2010 pohjat. Tällä tasolla on mahdollista, että syntyy mieltä kiehtova positiivinen divergenssi jälleen MACD histogrammin kanssa.

OMXH25 seuraa melko samankaltaista liikettä kuin isommat esikuvansakin. Tosin päiväkuvaajaan piirtyy lipun sijaan melko mielenkiintoinen kiila. Tähänkin kuvaajaan on rakennettuna mahdollisuus jälleen muodostaa positiivinen divergenssi hinnan ja MACD histogrammin välille. Se, miten indeksit käyttäytyvät divergenssin synnyttyä, antaa meille todella arvokasta tietoa. Tästä tulisi seurata pomppu, mutta mikäli sitä ei tule, on markkina huomattavasti pehmeämmässä kunnossa kuin haluaisin uskoa. Vahvan signaalin toimimattomuus antaa erityisen tärkeän indikaation markkinan tilasta. Tätä on ollut tapana kutsua Hound of the Basketvilles signaaliksi.

 

Kulta on ollut suuren mielenkiintoni kohteena viimeiset viikot. Edellisen viikon nousu on luonut erityisen pahan näköisen negatiivisen divergenssin mahdollisuuden päiväkuvaajaan. Odotan erityisen suurella mielenkiinnolla tämän kehittymistä.

Kokonaisuudessaan markkinat ovat erityisen suurten kysymysten äärellä tulevana ja tulevina viikkoina. Ollaanko tähän tasolle muodostamassa pohjaa vai kääntyykö koko markkina karhumaiseen asetelmaan. Toistaiseksi olen vielä varovaisesti sen kannalla, että mahdollinen alempien tasojen kokeilu aikaansaa melkoisen tilapäisen pompun. Volatiliteetti pysyttelee korkeana ja tulevat kuukaudet ovat varmasti monelle osakesijoittajalle hermoja raastavaa aikaa samalla kun ne tarjoavat lyhyemmän aikaikkunan treidereille märkiä päiväunia.

 

 

Matias

www.ViikkoRaha.info

 

2 thoughts on “Markkinakatsaus S&P 500, DAX, OMXH25 ja kulta

  1. Kuvat eivät näy

    Onko muilla sama ongelma että tämän artikkelin kuvat eivät näy? Ja muutenkin Piksussa kuvien näkymättömyys on melko yleinen ilmiö.

Comments are closed.

Related Posts