Hajautusta kasvumarkkinoiden valtionlainoista.

Moni varmaankin kaipaa salkun tasapainottamiseksi ja osakkeiden vastapainoksi valtionlainoja. Mutta Jenkkilainoista ei saa tuottoa kun 10-vuotinenkin laina on 2% pinnassa, Eikä europuolellakaan ole sen parempaa, ellei sitten mennä konkurssin partaalla hoippuviin maihin.

Entä löytyisikö mitään tuotteita kasvumarkkinoille? Kyllä löytyy: Morningstar löytää ainakin kaksi hieman pidempään pystyssä ollutta ETF:ää joiden avulla voi sijoittaa kehittyvien maiden valtionlainoihin:

PowerShares Emerging Markets Sovereign Debt Portfolio (PCY): Noin 22 taalamääräistä valtionlainaa, joiden maturiteetti on 8.6 vuotta ja tuotto 5.6%. Suurimmat lainanottajat ovat Colombia, Quatar, Indonesia ja Venezuela. Palkkio 0.6% vuodessa

iShares JPMorgan USD Emerging Markets Bond Fund (EMB): Hieman laajempi valikoima lainoja. Maturiteetti 7.1 vuotta ja tuotto 5.0%. Suurimmat yksittäiset lainanottajat Venäjä, Brasilia, Meksiko ja Turkki. Palkkio 0.5% vuodessa.

Muitakin tietenkin löytyy esim. WisdomTree Asia Local Debt ETF (ELD), jossa suurempi paino Aasiassa: Indonesia, Malesia, Brasilia, Meksiko. Maturiteetti 4.7 vuotta, ja tuotto 5.2%. Palkkio 0.55%. Ja taalaa vieroksuville tarkennettakoon että nämä lainat ovat paikallisissa valuutoissa.

Riskiluokitusdataa löytyy enemmän kuin lääkäri määräsi, mutta miten paljon näihin voi luottaa? Aaasialaisia lainoja on sitäpaitsi mleko paljon luokittelemattomia.

Itseäni viehättä ELD:n aasiapainotus ja lyhyt maturiteetti.

 

Related Posts

Sijoittaminen

Osakeseurannan päivitys

https://www.sinisaariconsulting.com/StockAnalysisTool.html

Olen päivittänyt tulosennusteita 2021 ja 2022 niille joiden tulos on jo tullut.

Lisäsin uuden välilehden (Multiple Criteria Ranking) jossa laitan firmoja eri faktoreiden mukaan järjestykseen ja

Sijoittaminen

Alibaba on pilkkahintainen

Poliittiset myrskyt eivät horjuttaneet Alibaban kasvua

Raporttikauden jännitykselläkin odotettu osari tulee Alibabalta. Kauppajätti on saanut markkinoilla kylmää kyytiä vähän kaikkien kiinalaisten yhtiöiden tapaan Kiinan hallituksen raivatessa

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com