Hajautusta kasvumarkkinoiden valtionlainoista.

Moni varmaankin kaipaa salkun tasapainottamiseksi ja osakkeiden vastapainoksi valtionlainoja. Mutta Jenkkilainoista ei saa tuottoa kun 10-vuotinenkin laina on 2% pinnassa, Eikä europuolellakaan ole sen parempaa, ellei sitten mennä konkurssin partaalla hoippuviin maihin.

Entä löytyisikö mitään tuotteita kasvumarkkinoille? Kyllä löytyy: Morningstar löytää ainakin kaksi hieman pidempään pystyssä ollutta ETF:ää joiden avulla voi sijoittaa kehittyvien maiden valtionlainoihin:

PowerShares Emerging Markets Sovereign Debt Portfolio (PCY): Noin 22 taalamääräistä valtionlainaa, joiden maturiteetti on 8.6 vuotta ja tuotto 5.6%. Suurimmat lainanottajat ovat Colombia, Quatar, Indonesia ja Venezuela. Palkkio 0.6% vuodessa

iShares JPMorgan USD Emerging Markets Bond Fund (EMB): Hieman laajempi valikoima lainoja. Maturiteetti 7.1 vuotta ja tuotto 5.0%. Suurimmat yksittäiset lainanottajat Venäjä, Brasilia, Meksiko ja Turkki. Palkkio 0.5% vuodessa.

Muitakin tietenkin löytyy esim. WisdomTree Asia Local Debt ETF (ELD), jossa suurempi paino Aasiassa: Indonesia, Malesia, Brasilia, Meksiko. Maturiteetti 4.7 vuotta, ja tuotto 5.2%. Palkkio 0.55%. Ja taalaa vieroksuville tarkennettakoon että nämä lainat ovat paikallisissa valuutoissa.

Riskiluokitusdataa löytyy enemmän kuin lääkäri määräsi, mutta miten paljon näihin voi luottaa? Aaasialaisia lainoja on sitäpaitsi mleko paljon luokittelemattomia.

Itseäni viehättä ELD:n aasiapainotus ja lyhyt maturiteetti.

 

Related Posts

M2-rahavaranto EU:ssa
Yhteiskunta

Ylilyöntien aikakausi?

2020-luku on alkanut monessa mielessä ikävästi. Suomessa vuosikymmen alkoi vähälumisimmalla talvella yli vuosisataan, mikä nosti ilmastonmuutoskeskustelua hetkeksi pöydälle. Talven vähälumisuus jäi kuitenkin huomionaiheena nopeasti taka-alalle,

Sijoittaminen

Sijoittamisen teoria ja käytäntö

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju on vuosien ajan kirjoittanut korostetun paljon säännöllisestä osakkeiden ostamisesta, allokaatiosta, osinkojen merkityksestä, korkoa korolle –efektistä ja osinkoa kasvattavista firmoista, osinkoaristokraateista.

Oksaharjun kunniaksi

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com