Markkinamietteitä

Kullan ja kultakaivosyhtiöiden välille on muodostunut samanlainen divergenssi kuin hopean ja hopeakaivosyhtiöiden välille maalis-huhtikuussa 2010. Hopean marginaalivaadetta nostettiin ja tämä johti rajuun droppiin hopean hinnassa. Samanaikaisesti osakemarkkinoille syntyi voimakas short squeeze ja froth-stock pako. Tämä on klassinen esimerkki ongelmiin joutuneen kvanttifundin aiheuttamasta markkinaliikkeestä kun margin callit pakottavat sulkemaan positioita.

Voisiko tällainen olla näköpiirissä myös rakettimaisesti nousseen kullan tapauksessa? Ainakin tämä tuntuu melko houkuttelevalta paikalta ostaa hieman kulta putteja.  Kaivosyhtiöt on hinnoiteltu suunnilleen samoin kuin kullan ollessa $1250 tasolla ja hopeakaivosyhtiöt näyttävät hopean tasoksi $30 unssilta. Korrelaatiomatriisi näyttää revenneen.

TLT kuvastaa pitkien USA:n lainojen hintaliikettä melko mukavasti. TLT on murtautunut 2010 huipun yläpuolelle ja näyttää tähyävän 2008 – 2009 huippua. Tällä hetkellä näyttää olevan yhtäaikaisesti menossa suuri ryntäys sekä deflaatio että inflaatio treidiin. Jompikumpi tulee olemaan väärässä ja tarjoaa todella hyvän shorttimahdollisuuden.  TLT:n hätyytellessä huippuja, syntyy suuri houkutus ostaa tähänkin hieman laskuvara-arpalipukkeita.

Käytyäni läpi keskeiset osakeindeksit, toimialaindeksit, hyödykkeet sekä korkopaperit, näyttää melko ilmeiseltä, että suurissa salkuissa on tehty nopeaa likvidointia ja kenties hyvin voimakasta uudelleenpositiointia. On vaikeaa nähdä mitä pinnan alla todellisuudessa tapahtuu. Muutama vaihtamani viesti mantereiden välillä tosin antaa pieniä viitteitä kovasta kuplinnasta. Toivottavasti pian ei rytise ja kunnolla.

 

Matias

www.viikkoraha.info

2 thoughts on “Markkinamietteitä

 1. Markkinamietteitä

   

  Kyllä keljuttaa, kun käytät tota divergenssi sanaa. Eikö voisi puhua suomeksi suomalaisille. Jutut ovat asiallisia, mutta kun joutuu googlettamaan konvergenssia ja divergenssiä, niin on se hieman outoa meininkiä?

  Puhut hiljaa tai kovvoo, puhu suomea tai savvoo!

  1. Ihan asiallinen kommentti

   Olisiko ehdottaa jotain sopivaa hyvin kompaktia suomenkielistä ilmaisua asiaan? Valitettavasti oma pääasiallinen työkieleni markkinoilla on Englanti, joka varmasti näkyy kiusallisesti läpi kielioppiongelmina sekä tiettyjen sanojen suomenkielisten synonyyminen puutteena.

    

   Matias

    

Comments are closed.

Related Posts