3 thoughts on “Viidellä sentillä matkaan

 1. Näin alkaa miljonäärin tie….

  Tunnettu ruotsalainen sijoittaja Lennart "Aktiestinsen" Israelsson joka on vuosien varrella vaatimattomasta lähtökohdastaan huolimatta kerännyt tuntuvan omaisuuden kertoo tuoreessa haastattelussa että miljonääriksi tuleminen on naurettavan helppoa. Pitää vain aloittaa ja antaa inflaation tehdä töitä.

  Minua kyllästyttää kuulla "en minä voi ryhtyä sijoittajaksi/säästäjäksi kun tulot eivät riitä". Väitän että on kyse enemmän halusta ja priorisoinnista. Jos Smålantilaisen maanviljelijän pojasta voit tulla miljonääri, niin myös sinusta voi!

  Terhin tytär on nyt siis saatu siedätyshoitoon… hienoa.

  1. Läänin kalleimman auton omistaja

   Tuo sijoittajalegenda Lennart Israelsson on jäänyt minulle mieleen kertomuksestaan elämänsä huonoimmasta sijoituksesta. Se oli VW:n ostaminen vuonna 1956.

   Auton hinta oli 6600 kruunua ja sitä varten hän myi 6665 kruunun edestä Scanian osakkeitaan. Kun näiden osakkeiden arvo nousi kolmessa vuodessa 42000 kruunuun hänestä tuli Smålandin kalleimman auton omistaja.

   Suomessakin moni esitteli 90-luvulla kalliiksi tullutta autoaan tai venettään jonka oli ostanut myytyään vuosikymmenen alussa Nokia-osakeita. Nyt taitaa harmitukset olla loppunut.

   Pekka

 2. Lapsista tulee jossakin tietyssä iässä järkeviä rahankäyttäjiä

  Minulla on omien lasten kanssa sellainen kokemus että ensin he haluavat kaupasta ja ympäristöstään kaiken mahdollisen mitä vanhemmat vain suinkin pystyvät antamaan. Ja vanhemmat osaavat silloin aivan luonnostaan asettaa rajapyykin jonnekin – kaikkea ei voi saada.  Sitten jossakin vaiheessa tapahtuu äkillinen muutos. Lapsista tulee järkeviä ja he osaavat huolehtia rahasta.

  Tuon muutoksen syytä on vaikea ymmärtää. Luulen että tuo äkillinen muutos liittyy jotenkin itsetunnon kasvamiseen tasolle, jossa lapset uskaltavat ja haluavat huomata että isukki tai äitsykkä ei olekaan kaikkivoipa. Mutta joka tapauksessa tuo muutos on kiva nähdä ja onneksi se tulee jossakin vaiheessa.

Comments are closed.

Related Posts