Mietteitä markkinoista

Taustalla soiva Johanna Kurkelan Hiljainen kaupunki saattaa vaikuttaa mielialaani sekä sitä kautta tunnelmien tulkintaan. Minusta kovin näyttää siltä, että juhlat ovat jatkuneet jo tovin ja hauskaa on ollut kuin suvihäissä kuuluukin. Mieli on kevyt ja aurinkoisessa kesäyössä omat voimat ja tulevaisuuden tulema nähdään vahvoina ja toiveikkaina. Minä olen tainnut lopettaa turhan aikaisin juhlajuoman nautinnan, sillä alan käydä mietteliääksi. Suurin ilo ei enää paista kasvoiltani vaan olen enemmänkin syrjäänvetäytyvä ja aavistuksen varovainen. Joku ehkäpä sanoisi jopa jöröksi.

 

Käännän katseeni USA:n laajempaan pienten osakkeiden indeksiin vain ja ainoastaan nähdäkseni juhlien jatkuneen. Indeksi on jaksanut kivuta edelleen ja liikkeeseen osallistuneiden osakkeidenkaan määrä ei ole kovin huono. Ei tästä voi ihan super bearikseksi heittäytyä. Olisikohan minun aika siirtyä boolikulholle hakemaan uutta nousua vaikka ilta alkaa käymään pitkälle yöhön?

Päätän kuitenkin tehdä pienen kierroksen juhlavieraiden joukossa juhlakaverin löytämisen toivossa. Ensimmäisenä vastaan tulee Espanjan indeksi IBEX. Ensivilkaisulla selviää, että tämä nuokkunokkaneiti ei tarjoa minulle kaivattua seuraa. Suunta on edelleen laskeva ja näyttää siltä, että tämä neitokainen on ehtinyt jo temppunsa tehdä näissä juhlissa. Takana on juuri täytetty aukko, joka antaa meille viitteitä laskun jatkumisesta. Päätän poistua paikalta.

Muutaman askeleen päässä kulmalla nuokkuu toinen Välimeren kaunotar, MIB. Ei tämäkään saa minussa yhtään edellistä enempää mehuja virtaamaan. Joko syy on minussa ja vaillinaisessa boolitankkauksessa tai sitten seura vain sattuu olemaan laskuhumalan tainnuttamia bile-Pirkkoja. MIB näyttää siltä, että tämä alkanut alamäki on vasta alkusoittoa. Voin toki olla väärässä ja tämä tytteli nostaa maljaa heti aamun sarastaessa, mutta jokin minussa saa epäilemään. Ehkäpä sittenkin olen pessimisti ja epäilevä Tuomas – ilonpilaaja, joka on kutsuttu kemuihin velvollisuudentunnosta.

Hymyilen Italian ilolinnulle ja jatkan matkaa kohti Saksan DAX:ia. Tämä on aina ollut tikkana pystyssä juhlien viimeiselle tunnille saakka. DAX:in rinnalla kalpenevat jopa juristikaverinikin, joita tosin näihin kemuihin kukaan ei jostain syystä ole kutsunut. Minua hieman huolestuttaa tämän juhlijan kunto. Tarvittaisiinkohan nyt hieman lepoa ettei vain tule huono olo. Olisi niin kovin kiusallista, jos tästä päädytään ryntäämään kohti vessaa sillä siinä sivussa voivat paikat sotkeutua niin, ettei illallisisäntä siitä oikein pidä. Nyt on syytä olla tarkkana.

En ehdi kuin kääntyä kun huomaan, että vieressäni tanssahtelee iloisesti Suomen OMXH25. On se hyvä, että näissä juhlissa edes jollain riittää kisakuntoa, etteivät amerikkalaiset pääse nauramaan ihan täyttä räkänaurua eurooppalaisille.  Paras kaverini OMXH25 on jaksanut nousta uuteen huippuun pienen pullbackin jälkeen. Tässähän voisi kuvitella, että juhlat ovat vasta alullaan ja kyllä nuo tyttelit tästä vielä herätellään. Katseeni kuitenkin sattuu osumaan MACH-histogrammiin, johon on muodostunut juuri ikävääkin ikävämpi negatiivinen divergenssi. Tämä ei tarkoita, että suomipoika tähän välttämättä sammuisi, mutta nyt kyllä ollaan jo pian jatkoajalla. Eivät nämäkään juhlat taida kestään nukkumatta montaa päivää pidempään. Pian ovella on se aika kun eri nurkilla nukutaan ja jollekin voi tulla vaikka vielä hieman huono olokin.

Taisin nyt jäädä ilman yö seuraa ja päätän vetää sadetakin niskaani siltä varalta että kesäsade yllättää. On aika lähteä hoippumaan kohti kotia. Voi kun tässä kävisi vielä hyvä tuuri, eikä mitään pahaa pääsisi sattumaan.

 

Matias

www.matiassavolainen.com

Related Posts

Asunnot ja metsä

Oikotiestä

Olen käyttänyt varsin kauan ko.palvelua, ilmoitan vuokrattavat asunnot siellä ja tarkistan luottotiedot paketilla, jossa on ilmoituksen ja luottotietojen tarkistaminen samassa kokonaisuudessa.

Tuossa tekstissäni oudoksuin, miten LKV:t

Sijoittaminen

Kiinteistösijoittajan helmi

Korkea korkotaso koettelee monia sektoreita, ei vähiten pääomavaltaista kiinteistöalaa, jossa yhtiöt toimivat tyypillisesti reippaalla velkavivulla. Pörssihaukan jonosta lähdön saanut Kojamo joutui leikkaamaan kokonaan osinkonsa viime vuodelta.

Kustannuksia tilanne