Mihin sinulla ei ole aikaa?

Minulla oli eilen mielenkiintoinen keskustelu ystäväni kanssa rahasta ja varallisuudesta. Hän haluaisi ymmärtää paremmin rahaa, jotta hän voisi hyödyntää sitä paremmin itsensä sekä muiden hyväksi. Olin aivan fiiliksissä. Ensinnäkin hän on sisäistänyt, että voi itse vaikuttaa omaan taloudelliseen tulevaisuuteensa, ja hän on innokas oppimaan uutta ja pohtimaan uusia ideoita.

Hän pohti, että monet ihmiset nukkuvat yönsä huonosti sen takia, että heillä on vain yksi rahanlähde – työ, josta saa palkkaa. Eivät siis vain ne, joilla työtä ei ole ollenkaan vaan myös ne, joilla on, mutta pelkäävät, että menettävät sen ainoan tulolähteensä. Pohdittiin yhdessä, onko tämä nykypäivänä fiksua. Se on ainakin varmaa, että sillä, joka hankkii useamman tulolähteen sijoitusten tai yritystoiminnan muodossa palkkatulon lisäksi, on paremmat mahdollisuudet pärjätä taloudellisesti kuin sillä joka on rakentanut taloutensa vain yhden kortin varaan.

Kaava on yksinkertainen: osa työstä saaduista tuloista sijoitetaan, jotta saadaan tuloja, jotka ovat riippumattomia omasta työpanoksesta. Mutta, mutta, mutta… Kuulen jo monta mutta-sanaa miksi tämä ei voisi onnistua. Ystäväni kertoi, että hänelle hänen oma tavoitteensa ja mitä asiat oikeasti vaativat tapahtuakseen ovat olleet epäselviä. Kolmanneksi myös omat mahdollisuudet juuri nyt ovat hämärän peitossa, joten toimintaa ei ole ollut tai se on vienyt kohti lopputulosta, jota hän ei oikeasti halua.

Lueskelin puistossa Dr. Wayne W. Dyerin kirjaa ”Getting in the Gap” tyttäreni leikkiessä ja keinuessa. Kesä on mukavaa aikaa vanhemmillekin, kun ei tarvitse pyöriä ympyrää puistossa, jotta itse pysyy lämpimänä vaan voi loikoilla nurmikolla hyvän kirjan kanssa. Erityisesti mieleeni jäi lause: “I personally don’t have the time to be sick, so I take the time to be healthy.” Mietin, että maailmassa on niin paljon hienoja asioita opittavana, koettavana ja saavutettavana, että minulla ei ole aikaa olla köyhä. Ja köyhällä tarkoitan sitä, että minulla ei ole mahdollisuuksia tehdä niitä asioita, jotka ovat minulle tärkeitä, koska minulla ei ole niihin tarvittavia kassavirtoja. Tavoitteiden kirjaaminen, päätös tavoitteiden saavuttamisesta, mitä se ikinä vaatiikaan ja hurja määrä toimintaa vie perille enemmin tai myöhemmin.

Terhi Majasalmi

www.vaurasnainen.fi

One thought on “Mihin sinulla ei ole aikaa?

  1. Maksa itsellesi ensin

    ..on hyvä viisaus joka tästä tulee mieleen. Maksat joka kuukausi asuntolainat, ruuat yms ja loputkin rahat kuluvat aina johonkin. Miksi et maksa itsellesi ensin eli joka kuukausi vakiosumma sivuun sijoituksiin. Niin se syntyy vähitellen se kaivattu toinen tulolähde.

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan