Mökkilainoja otetaan nyt 40% enemmän kuin ennen koronaa – nuoretkin ovat löytäneet mökkeilyn

Asunnot ja metsä Kevyttä

Uusia vapaa-ajanasuntolainoja on nostettu koronan aikana vilkkaasti. Vuoden toisella neljänneksellä vapaa-ajanasuntolainoja nostettiin 20 % enemmän kuin vastaavaan aikaan vuonna 2020 ja peräti 40% enemmän kuin ennen koronaa. Kokonaisuudessaan vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla uusia vapaa-ajanasuntolainoja nostettiin 600 milj. euron edestä, mikä on jopa 31 % enemmän kuin edellisvuonna vastaavana aikana.

Kesäkuussa 2021 uusia vapaa-ajanasuntolainoja (mökkilainoja) nostettiin 151 milj. euron edestä. Mökkilainojen keskikorko oli 0,93 %. Runsaiden nostomäärien vuoksi vapaa-ajanasuntolainojen kanta kasvoi 4,3 mrd. euroon kesäkuussa 2021 ja kannan vuosikasvuvauhti oli 12,4 %. Vapaa-ajanasuntolainojen osuus kotitalouksien koko lainakannasta on kasvanut hieman vuodentakaisesta ja oli 3,1 % kesäkuussa 2021.

Takaisinmaksuajat ovat pidentyneet vuoden 2014 puolivälistä saakka, ja sama kehitys on jatkunut myös viimeisen vuoden aikana. Kesäkuussa 2021 nostettujen uusien vapaa-ajanasuntolainojen keskimääräinen takaisinmaksuaika oli 18 vuotta ja 8 kuukautta, mikä on 10 kuukautta pidempi kuin vuosi sitten kesäkuussa.

Kuvan lähde: Lena Lindell / pixabay

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Related Posts

Talous

Evergrande ei ole Lehman 2.0

Kiinalainen kiinteistöjätti savuaa pahanpäiväisesti

Tuoreen markkinapaniikin yleisimmin käytetyksi selitykseksi kapuaa Kiinan suurimman kiinteistöyhtiön Evergranden maksukyvyttömyys. Sillä on vaatimattomasti 300 miljardin velkavuori, josta erääntyy lähipäivinä usea miljardi.

Korkojaankaan

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com