Mökkilainoja otetaan nyt 40% enemmän kuin ennen koronaa – nuoretkin ovat löytäneet mökkeilyn

Asunnot ja metsä Kevyttä

Uusia vapaa-ajanasuntolainoja on nostettu koronan aikana vilkkaasti. Vuoden toisella neljänneksellä vapaa-ajanasuntolainoja nostettiin 20 % enemmän kuin vastaavaan aikaan vuonna 2020 ja peräti 40% enemmän kuin ennen koronaa. Kokonaisuudessaan vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla uusia vapaa-ajanasuntolainoja nostettiin 600 milj. euron edestä, mikä on jopa 31 % enemmän kuin edellisvuonna vastaavana aikana.

Kesäkuussa 2021 uusia vapaa-ajanasuntolainoja (mökkilainoja) nostettiin 151 milj. euron edestä. Mökkilainojen keskikorko oli 0,93 %. Runsaiden nostomäärien vuoksi vapaa-ajanasuntolainojen kanta kasvoi 4,3 mrd. euroon kesäkuussa 2021 ja kannan vuosikasvuvauhti oli 12,4 %. Vapaa-ajanasuntolainojen osuus kotitalouksien koko lainakannasta on kasvanut hieman vuodentakaisesta ja oli 3,1 % kesäkuussa 2021.

Takaisinmaksuajat ovat pidentyneet vuoden 2014 puolivälistä saakka, ja sama kehitys on jatkunut myös viimeisen vuoden aikana. Kesäkuussa 2021 nostettujen uusien vapaa-ajanasuntolainojen keskimääräinen takaisinmaksuaika oli 18 vuotta ja 8 kuukautta, mikä on 10 kuukautta pidempi kuin vuosi sitten kesäkuussa.

Kuvan lähde: Lena Lindell / pixabay

Vastaa

Related Posts

Lajittelematon

Osinkojen lähdeverotuksen korjaus

Vihdoinkin EU alkaa puuttua asiaan. Onkin ollut täysin käsittämätöntä kun EU-maat eivät ole noudattaneet verosopimuksia.

https://www.porssisaatio.fi/blog/2023/09/29/ulkomaisista-osakkeista-maksettujen-osinkojen-lahdeverotukseen-ehdotetaan-muutoksia/

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com