Myöntyväisyys pienetään ansioita

USA:ssa 15 elokuuta Academy of Management kokouksessa San Antoniossa esitetty tutkimus kertoo, että myöntyväisyys 'agreeableness' on voimakkaasti sidoksissa ansiotasoon, mutta vain lähinnä miehillä.

Tutkimusaineisto käsitti kyselyjä 20 vuoden ajalta liki 10000 eri asemissa olevilta työntekijöiltä. Myöntyväisyyttä (agreeableness) mitattiin tutkimuksessa usealla eri tavalla.

Tutkimuksen mukaan myöntyväisyydessä matalammalle asteikolle sijoittuvat miehet ansaitsivat 18% ($9,772) enemmän kuin toinen ryhmä eli ”mukavat miehet”.

Naisista puolestaan vähemmän mukavat ansaitsivat vai 5% ($1,828) enemmän kuin myöntyväiset naiset.

Sama ilmiö todettiin etenemismahdollisuuksissa: Siinä tutkimuksen osassa opiskelijaryhmä valitsi hypoteettisista ehdokkaista esimiesuralle valittavat. ”Mukavat miehet” olivat vähemmän nimettyjä esimiehiksi kouluttavaksi. Naisissa ilmiö oli sama, mutta huomattavasti heikompi..

One thought on “Myöntyväisyys pienetään ansioita

  1. Pissikset rikastuu esimiehiksi

    Joo. Noin se menee. Kokemusta on. Ja lopputulemana suuressa yrityksessä on paljon pissiksiä esimiehinä. Ja ellei ne muuten olis pissiksiä niin ne oppii sellaisiksi kun etenemään pääsee vain pissikset.

    Näin ei ole kaikkialla mutta kyllä pehmot ja mukavat jää monissa suurissä yrityksissä helposti päämäärätietoisten ja tavoitehakuisten jalkoihin.

Comments are closed.

Related Posts

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com