Nokia:sta kehkeytymässä tehokas windows phone laitteiden toimittaja

Piksun päätoimittajan, Kai Nyman:n ja  Aalto Yliopiston professorin Marko Niemisen haastattelussa YLE Aamu TV ohjelmassa keskusteltiin Nokia windows phone tuotejulkistusten merkityksestä:

 • Nokia on nopeasti ja tehokkaasti kyennyt lanseeraamaan ensimmäiset windows phone laitteensa
 • Windows phone järjestelmä tarjoaa peruspuhelinkäytössä yksinkertaisen käytettävyyden, joka erottaa sen kilpailijoista (Android ja iPhone) ja todennäköisesti takaa sille paikan markkinoilla
 • Nokia on sitoutunut 2..3% markkinaosuuden älypuhelimissa omaavaan windows ekosysteemiin. Jos/kun windows ekosysteemi saavuttaa käyttäjien suosion, niin kestää todennäköisesti 3..5 vuotta ennen kuin markkinaosuus kasvaa merkittäviin mittasuhteisiin. Nokian osuus tuosta windows phone markkinasta tulee mitä ilmeisimmin olemaan erittäin merkittävä.
 • Monet valmistajat tekevät puhelimia Windows ekosysteemiin. Yksittäisellä valmistajalla, kuten Nokia, ei ole intressiä panostaa suuria määriä tutkimusta ja kehitystä yhteisen ekosysteemin rakentamiseksi. Tuo intressi on Microsoftilla, jonka päätöksistä ekosysteemin menestys riippuu. Nokia:n rooli tässä ekosysteemissä on laitteiden kokoajan rooli, jossa sen ei ole helppo saavuttaa takavuosien erinomaista voitollisuutta.

 

2 thoughts on “Nokia:sta kehkeytymässä tehokas windows phone laitteiden toimittaja

 1. Nokia jatkaa oman ohjelmistoekosysteemin kehittämistä (??)

  Talouselämän mukaan Nokia:n Mary Mc Dowel kertoi tänään iltapäivällä lähtevänsä rakentamaan halpapuhelimista älypuhelimia:

  http://www.talouselama.fi/nokialandia/suuri+muodonmuutos+nokian+halpaluurit+muuntautuvat+alypuhelimiksi/a712257

  Tässä on selvä järki. Nokiasta ei kenties tulekaan pelkkä elektroniikan kokoaja vaan sillä voi vielä olla pitkälläkin tähtäimellä jotain merkittävää sanottavaa ja omaa lisäarvoa.  Toivotaan että näin olisi.

Comments are closed.

Related Posts