Nordnet sijoitusvakuutus

Sijoittaminen

Nordnet on tuonut markkinoille mielenkiintoisen uuden tuotteen.

 

https://www.nordnet.fi/fi/palvelut/tilit/sijoitusvakuutus

 

Avasin sen heti minimisummalla 5000 euroa. Ajattelin, että se on paras tapa tutustua siihen. Sijoitusvakuutuksen operointi on erittäin helppoa ja joustavaa. Se näkyy Nordnetin käyttöliittymässä samoin kuin ao- ja os-tili.

 

 

Tarkoitus on käyttää sitä erityisesti norjalaisten osinko-osakkeiden omistamiseen. Vakuutuksen avulla voi välttää Norjan 25% lähdeveron. Erityisesti osakesäästötilillä lähdevero on ongelma, kun sitä ei voi hakea takaisin.

 

Tein esimerkkilaskelman 10 vuoden säästöajalle. Vertailussa on saadut osingot norjalaisista yhtiöistä sijoitusvakuutukseen ja osakesäästötilille. Lähtösummina on 100 000 ja 200 000 euroa. Osingoksi oletetaan alkuperäiselle säästösummalle 10%/vuosi. Osakesäästötilille voi ensi vuoden alusta laittaa korkeintaan 100 000 euroa, joten 200 000 euron summa osakesäästötilille on lähinnä vertailun vuoksi.

 

Sijoitusvakuutukseen osingot tulevat ilman veroa ja osakesäästötilillä niistä peritään 25% lähdevero maksettaessa. Sijoitusvakuutuksessa on vuotuinen kulu 0,35% säästösummalle 100 000 euroon asti ja 0,15% sen ylittävältä osalta sekä pieni riskipreemio, tässä 0,05%. Kymmenen vuoden säästöajan jälkeen nostetaan saadut osingot, jolloin vero on 30% kummassakin tapauksessa.

 

Sijoitusvakuutuksen avulla saavutetaan merkittävä hyöty kymmenessä vuodessa.

 

Tässä ei lisäksi ole ollenkaan huomioitu korkoa-korolle-vaikutusta säästöaikana. Tämä toisi lisäetua sijoitusvakuutukselle, jossa saadut osingot voi joka vuosi sijoittaa täysimääräisesti uudestaan.

 

 

Muita sijoitusvakuutuksen etuja ovat:

– ei ylärajaa sijoitussummalle

– mahdollisuus sijoittaa myös ETF:iin ja rahastoihin

– sijoitusvakuutus, jossa on edunsaajamääräys, on kuolinpesän ulkopuolista varallisuutta. Edunsaaja saa varat nopeasti käyttöönsä, vaikka muuta kuolinpesään kuuluvaa varallisuutta selvitettäisiin pitkään.

6 thoughts on “Nordnet sijoitusvakuutus

 1. Näen suurimman hyödyn tulevan juuri norjalaisista osingoista. Jos tilille ostaa suomalaisia tai muun maalaisia osakkeita, eivät hyödyt ole niin suuret.

  ”Suomalaiset ja norjalaiset osingot maksetaan vakuutussopimukseen ilman lähdeveroa.”

  Pieniä haittojakin kyllä löytyy.

  1) Vuotuinen kulu n. 0,4%.

  2) Osakkeet eivät ole omassa omistuksessa. Jos Nordnet Liv menee konkurssiin, voi rahojen saanti takaisin vähintäänkin kestää kauan.

  ”Sijoittaja on turvattu siltä varalta, että Nordnet Liv joutuisi konkurssiin tai ulosottomenettelyn kohteeksi. Nordnet Liv on velvollinen tekemään sellaisen määrän varauksia, että se pystyy
  täyttämään sitoumuksensa. Turva tarkoittaa sitä, että sijoittajalla on etuoikeus näihin varauksiin ulosotto- ja konkurssitilanteessa.

  Etuoikeuden summaa ei ole rajattu. Nordnet Liviltä vakuutuksen ottanut sijoittaja saa automaattisesti etuoikeuden, joka on voimassa siinä tapauksessa, että Nordnet Liv asetetaan konkurssiin tai joutuu ulosoton kohteeksi.”

  3) Valuutanvaihtoa ei voi tehdä itse. AO- ja Os-tilillä voi ja silloin kustannus on vain 0,075%.

  ”Nordnet Sijoitusvakuutukseen liitettyjä rahatilejä voi olla vain yksi. Rajoitus johtuu lainsäädännöstä. Tästä johtuen Nordnet ei tarjoa valuuttatilejä sijoitusvakuutuksen sisällä, vaan sijoitusvakuutuksessa voi tehdä toimeksiantopyyntöjä vain euromääräisinä. Tämä tarkoittaa, että muissa valuutoissa kuin euroissa noteerattuihin instrumentteihin sijoitettaessa Nordnet suorittaa valuutanvaihdon asiakkaan puolesta automaattisena valuutanvaihtona (kulu 0,25 %). Lue lisää.”

  4) Yritykselle ei voi avata

  ”Nordnet Sijoitusvakuutuksen voi avata ainoastaan täysi-ikäinen yksityishenkilö. Alaikäiset ja yritykset/yhteisöt eivät voi avata Nordnet Sijoitusvakuutusta.”

 2. Löysin Oslon pörssistä seuraavia osingonmaksajia:
  MPC Container Ships, Belships, Rana Gruber, Elkem, Klaveness Combination, Vår Energi, Bulkers, Selvaag Bolig, Avance Gas

  Nämä nimet eivät kerro minulle juuri mitään. Olen aiemmin sijoittanut lähinnä Suomen, Ruotsin ja USA markkinoille.

  Mihin sinä olet sijoittanut Norjassa ja mitä asioita pidät tärkeänä kun teet sijoituksen Norjaan?

 3. Minulla on seurannassa seuraavat

  HAFNIA LIMITED
  KLAVENESS COMBINATION CARRIERS
  PROTECTOR FORSIKRING
  SPAREBANK 1 NORD-NORGE
  VÅR ENERGI ASA
  WALLENIUS WILHELMSEN

  Sijoitusvakuutukseen olen jo ostanut Klaveness ja Sparebank.

  Norjan sijoituksissa tärkein on hyvä osinko. Näissä se on kaikissa vähintään 8%.

  Laskin nyt myös tarkemmin vertailun arvo-osuustilin, osakesäästötilin ja sijoitusvakuutuksen välillä 10 vuoden sijoitusajalla. Kuten arvelinkin, norjalaisten yhtiöiden kohdalla sijoitusvakuutuksesta on hyötyä. Suomalaisten osakkeiden osalta osakesäästötili on parempi vaihtoehto. Laitan laskelmat omaan artikkeliinsa pian.

 4. Miksi suomalaisten osakkeiden osalta osakesäästötili on parempi kuin Nordnetin sijoitusvakuutus? Lähdevero lienee näistäkin O % ?

 5. Erot ovat pieniä, mutta sijoitusvakuutuksessa on vuotuinen kulu 0,35% pääomalle 100 000 euroon asti ja 0,15% sen ylimenevästä osasta. Tätä kulua ei osakesäästötilillä ole. Pitkällä tähtäimellä tuonkin kulun merkitys voi kasvaa suureksi.

  Näissä laskelmissa ei ole huomioitu sijoitusvakuutuksen muita etuja osakesäästötiliin nähden kuten:
  – mahdollisuus sijoittaa myös ETF:iin ja rahastoihin
  – säästösummalle ei ole ylärajaa
  – mahdollisuus edunsaajamääräyksen kautta tehdä järkevää perintösuunnittelua
  – kaupankäyntikulut sijoitusvakuutuksessa ovat edulliset private banking-tason kulut kaikille

  Kun nämä otetaan huomioon, niin sijoitusvakuutus saattaa hyvinkin olla osakesäästötiliä parempi vaihtoehto myös suomalaisille osakkeille.

Comments are closed.

Related Posts