Nuoret ja naiset suhtautuvat aiempaa pessimistisemmin Suomen tulevaisuuteen

Yhteiskunta

Suomalaiset suhtautuvat aiempaa pessimistisemmin Suomen tulevaisuuteen, selviää EVAn syksyn 2023 Arvo- ja asennetutkimuksesta. Poliittinen järjestelmämme ei ole kyennyt tuottamaan maata jonka tulevaisuuteen luotettaisiin.

”Pessimismi Suomen tulevaisuuteen on kasvanut erityisesti nuorten ja naisten keskuudessa. EVAn Arvo- ja asennetutkimuksen kokonaisuus kertoo, että osaa suomalaisista huolestuttaa aiempaa enemmän jengisotien uhka, yksiä rasismi ja toisia poliittisten ääriliikkeiden uhka. Erityisesti naisia huolettaa terveydenhuoltojärjestelmän kantokyky. Paikallaan polkeva talous syö suomalaisten optimismia tulevaisuuteen oman taloustilanteen heijastuessa pelkoihin ja uhkiin”, toteaa EVAn johtava veroasiantuntija Emmiliina Kujanpää.

Myös epävakaa maailmantilanne heijastuu osaltaan käsityksiin Suomen tulevaisuudesta. Suomalaiset ovat pitkään arvioineet maailman menoa melko huolestuneina, mutta nyt nähdään selkeä käänne pessimismiin. Vain neljännes suomalaisista (25 %) katsoo maailman tulevaisuuteen optimistisina, ja puolet (51 %) suhtautuu maailman tulevaisuuteen pessimistisesti.

 

 

One thought on “Nuoret ja naiset suhtautuvat aiempaa pessimistisemmin Suomen tulevaisuuteen

 1. ”Vain neljännes suomalaisista (25 %) katsoo maailman tulevaisuuteen optimistisina, ja puolet (51 %) suhtautuu maailman tulevaisuuteen pessimistisesti.”

  Pääansio pessimismistä johtuu median jatkuvasta pommittamisesta ja mesoamisesta. Päivittäin meitä pelotellaan millin milläkin perusteella.

  Ydinsodan uhkasta nautiskelee eniten eräs itäinen valtio ja elintason jatkuvasta tippumisesta eräät negapuolueet.

  Jatkuva maailmanloppu uhkaa kohta meitä kaikkia milloin mistäkin suunnasta.

  Lieveilmiöitä ovat ilmaston lämpeneminen ja elinympäristön muutos.
  Ihmisiä on liikaa kehittyvissä maissa ja liika vähän syntyy kehittyneissä maissa.

  Kaikki menee pieleen päivästä toiseen ja illalla meitä pestään oikein urakalla.

  Oh kuitenkin elämän ihanuutta ja onnen autuutta sentään Suomessa on vieläkin muutamalla harvalla, mikä poikkeus vahvistaa säännön!!!!

Comments are closed.

Related Posts

Kevyttä

Euroopan tukiunioni

Suomessa v. 1994 järjestettiin kansanäänestys EU:hun liittymisestä ja ”kampanjoin” aika tavalla liittymisen puolesta. Kaikenlaisia mielipiteitä minullakin on ollut 🙂

EU on ehkä aina ollut tai ainakin