Nyt on velallisen vuosi, inflaation lämpö sulattaa velkaa

Sijoittaminen

USA:n keskuspankki on tehnyt ensimmäisen 0.25% koronnoston ja aikoo Nordean Ville Korhonen mukaan tehdä tänä vuonna vielä kuusi koronnostoa lisää.

Inflaation laukatessa 4…7 % vauhtia tämä tarkoittaa sitä, että reaalikorot tulevat olemaan reippaasti negatiivisia.  Nyt on velalliselle onnen vuosi,  velka sulaa.  Nousevat korot nostavat lainanhoitokuluja, mutta eivät samassa määrin kuin inflaatio syö velkapääomaa.  (piksu toimituksen huomio)

Osakemarkkinat, ja varsinkin Suomalaiset osakkeet, ovat palautuneet Ukrainan sodan aiheuttamasta säikähdyksestä. Maailman indeksi ei loppujen lopuksi notkahtanutkaan kuin kuutisen prosenttia. Mitä tästä opimme ? Salkun hajautus tuo vakautta ja kannattaa pitää pää kylmänä kriisissä. Panikoiminen kannattaa vain harvoin.

 

Kuvan lähde: pixabay / Living Visuals

Vastaa

Related Posts

Lajittelematon

Osinkojen lähdeverotuksen korjaus

Vihdoinkin EU alkaa puuttua asiaan. Onkin ollut täysin käsittämätöntä kun EU-maat eivät ole noudattaneet verosopimuksia.

https://www.porssisaatio.fi/blog/2023/09/29/ulkomaisista-osakkeista-maksettujen-osinkojen-lahdeverotukseen-ehdotetaan-muutoksia/

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com