Nyt on velallisen vuosi, inflaation lämpö sulattaa velkaa

Sijoittaminen

USA:n keskuspankki on tehnyt ensimmäisen 0.25% koronnoston ja aikoo Nordean Ville Korhonen mukaan tehdä tänä vuonna vielä kuusi koronnostoa lisää.

Inflaation laukatessa 4…7 % vauhtia tämä tarkoittaa sitä, että reaalikorot tulevat olemaan reippaasti negatiivisia.  Nyt on velalliselle onnen vuosi,  velka sulaa.  Nousevat korot nostavat lainanhoitokuluja, mutta eivät samassa määrin kuin inflaatio syö velkapääomaa.  (piksu toimituksen huomio)

Osakemarkkinat, ja varsinkin Suomalaiset osakkeet, ovat palautuneet Ukrainan sodan aiheuttamasta säikähdyksestä. Maailman indeksi ei loppujen lopuksi notkahtanutkaan kuin kuutisen prosenttia. Mitä tästä opimme ? Salkun hajautus tuo vakautta ja kannattaa pitää pää kylmänä kriisissä. Panikoiminen kannattaa vain harvoin.

 

Kuvan lähde: pixabay / Living Visuals

Related Posts

Asunnot ja metsä

Asuntokauppaa

Aluksi silmäilin uutista, jonka mukaan as.oy. karhuaa nyttemmin konkurssiin menneeltä rakennusfirmalta noin miljoonaa euroa. Uutisessa ei mainittu as.oy:n nimeä, mutta hallituksen pj:n nimellä löytyi as.oy.

Yhteiskunta

Poliittista empatiaa

Empatiaa kaipaa Stubb, entinen koulukiusaaja, joka taustaansa kommentoi HS:ssä ”Jos olen ollut mulkku, pyydän anteeksi.” Yksi sitaatti kertoo enemmän kuin tuhat selfietä tai muuta kiiltokuvaa.

Vakavalla