Omat Rahat: Katsaus 2010/09 I

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

Arvonmuutokset: kaksi viikkoa +6.1%, alusta (27-05-2010) +9.1%

Viime viikoilla nähtiin salkun toistaiseksi voimakkain nousu.  Vertailuindeksiä en pidä, mutta huvin vuoksi joskus vertaan HEX:iin. Alusta lukien salkun tuotto on päihittänyt HEX:in 1.5%, kaiken lisäksi alhaisemmalla viikkotuoton hajonnalla (jonka väitetään  edustavan riskitasoa). No aika lyhyt aika, pelkää sattumaa.

 

Tapahtumat viimeisen kahden viikon viikon aikana:

Myyty: Teliasonera:
 Ei mikään epäluottamuslause, hyvä yhtiö, mutta jos kruunusijoituksista on kevennettävä, niin TS:llä on nähdäkseni pienin nousupotentiaali. Johan sillä sain 60% voiton puolessatoista vuodessa.

 Know IT: Painoa vähennetty, suuri salkkupaino ja kruunuja piti vähentää. Pidän edelleen yhtiötä suurella painolla salkussa.

Niin ja tietenkin Nokia-jutut, mutta nistä te varmaan tiedättekin jo aivan tarpeeksi.

Uusina salkkuun:

Great wall motor: Takaisin salkkuun, "myyntivirhe korjattu". Harmittaa vieläkin vietävästi. Pitikin laittaa stop-order päälle. Nyt jäi 11% kurssinousu väliin jahkaillessa

Olam: Singaporessa noteerattu erilaisilla elintarvikkeiden (kaakao, pähkinät, jne) kauppa ja jalostusta tekevä yritys. Kasvanut kuin juna 20% vuositasolla, mutta korkea velkaisuus on riski. p/e 17, mikä on 20% vuosikasvulla aika kohtuullinen taso, ja osinkotuotto 1.6%

Lynas Corporation: Australiassa noteerattu kaivosyhtiö,  Ei vielä toimiva kaivos, mutta tulee tuottamaan "Rare earth" – mineraaleja joista mailamssa on huutava pula. Pelkkää spekulaatiota…. en osaa laskea tälle arvoa. Hyi, minua! Älkää tehkö niin kuin minä, vaan niin kuin sanon. No aika pieni satsaus…lottokuponki.

Tästä Reutersin artikkelistä kiinnostus virisi. Kiinalaiset olivat turhaan yrittäneet ostaa Lynas corpin, mutta Australialaiset viranomaiset estivät. No saa nähdä riittäkö nostetta vielä. Kuten yleensä alkaa olla myöhäistä reagoida kun jopa Reutersissa asiasta kirjoitetaan…vähän kuin taksikuskilta kuulisi osakesuosituksia.

Muuta merkittävää:-

Salkun nousija (2vko): Bosideng +21% 

 

Salkun laskija (2vko): 361 degrees -1%

 

Näkymiä:

Ylipainossa on edelleen Kiina ja muu Aasia jossa vielä aion lisätä kulutustuotteita valmistavia yrityksiä. Juan vahvistuu vähitellen taalaa vastaan ja erikoisesti euroa vastaan.

Ruotsi alipainossa, kruunu jo vahvistunut.

Taala vahvistuu, mutta taitaa olla salkussa sopivasti

Punta/UK vielä saattaa vahvistua hieman, mutta sopivassa painossa.

Singaporen taala aika neutraali, mutta Aasia pitää lisätä voimakkaan kasvun takia.

Hongkongin taala vahvistunee, ylipaino.

Norjan kruunu on myös jo melko vahva, jos tästä vielä nousee pitä harkita position keventämistä. Silloin on Orkla ensimmäisenä tululinjalla

Euroalueellakin voisi ehkä jotakin alkaa katsastella, ehkä PIGS maista turhaan alaslyötyjä osakkeita löytyisi…odotetaan kuitenkin euron vahvistumista.

Seuraavaksi lisään todennäköisesti Olam:ia ja Cerebosia… ellei jotakin yllättävää tapahdu tai parempaa ideaa pälkähdä mieleen.

Related Posts

Talous

”Jotain tarttis tehrä”

7.2.2024 Sauli Niinistö valtiopäivien avajaisissa lausui: ”Suomessa ei ole ollut merkittävää reaalista talouskasvua kuuteentoista vuoteen. Samana aikana julkisen sektorin huolestuttavan tuntuva velkaantuminen on jatkunut. On