Omat Rahat: katsaus 2010/10 I

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

Arvonmuutokset: kaksi viikkoa -1.5%, alusta (27-05-2010) +10.5%

Tapahtumat viimeisen kahden viikon viikon aikana:

Euro voimakas vahvistuminen lähes kaikkia muita salkuvaluuttoja vastaan on rokottanut salkun arvoa vaikka monen yhtiön kurssit ovat nousset mukavasti noteerausvaluutoissa. Tässä on puskettu "ylämäkeen". Euro painoa olen vähentänyt jatkuvasti, mutta nyt alkaa tulla pää vetävän käteen – jos taalan jatkaa heikkenemistään pitää ottaa käyttöön valuuttaposition suojaus. Europuolella on jälellä lähinnä Tallinna Kaubamajaa ja pienet positiot Aktiassa ja Orionissa. Tallinna Kaubamaja voisi jo tosin panna myyntiin koska kurssi on jo melko korkea. Pikkaisen voisi vielä keventää ruotsin kruunujakin ja siirtää alennusmyynnissä oleviin taalassa noteraattuihin papereihin.

 

Myyty Nokia:

Loputkin myyty pienen nousupyrähdyksen jälkeen myönteisistä N8-uutisista johtuen. Potentiaalia kyllä on, mutta lyhyellä tähtäimellä on vaikea nähdä nousua. Europainoa pitää vähentää – parempiankin kasvutarinoita on näköpiirissä. Takkiin tuli hieman. Takaisin voi harkita jos ja kun euro lähtee huomattavasti heikkenemään.

Lisätty Aktiaa: Edelleen varsin mukava arvostustaso.

Uusina salkkuun:

China Tontine Wine: Viiniä Kiinalaisille. Hongkongissa listattu yhtiö joka on IPO:ssa saatujen varojen avulla investoinut toiminnan laajentamiseen. Keskimääräinen myynnin kasvu 3 vuoden ajalta 27%, p/e 15.4, käytännössä velaton. Yhtiö on markkinajohtaja makeissa viineissä (pelkkä ajatuskin puistattaa, mutta maku tunnetusti vaihtelee….). Kiinalaiset ovat selvästi löytämässä viinin, joten kasvupotentiaalia on paljon. Eikun investoinnin "hedelmiä" poimimaan

Super Group: Pikakahvien ja muiden juomien valmistaja, listattu Singaporessa. Päämarkkinat Singapore, etelä-aasia. Keksimääräinen myynnin kasvu viimeisen 5 vuoden ajalta 11%. p/e 11, osinkotuotto 3.1%, price/cashflow 9.4. Vuoden 2009 pienesta notkahduksesta huolimatta melko vakaata kasvua. Vahvat brändit.

Muuta merkittävää:

Salkun nousija (2vko): Lynas +17%. Yhtiön kurssi jatkaa nousua maa-alkalimetallien mailmanmarkkinahintojen vahvan nousun siivittämänä. Mt Weld esiintymän ainejakaumalla painotetut mailmanmarkkinahinnat ovat nousseet kolmessa kuukaudessa yli kolminkertaisiksi.  Yhtiöllä on hallussaan mailman suurimmat esiintymät Kiinan ulkopuolella. Kiina on puolestaan rajoittanut vientiä ja ryhtynyt luvattomien kaivosten tehovalvontaan.

Salkun laskija (2vko): Bosideng -5%

Euro voimakas vahvistuminen lähes kaikkia muita salkuvaluuttoja vastaan on rokottanut salkun arvoa vaikka monen yhtiön kurssit ovat nousset mukavasti noteerausvaluutoissa. Tässä on puskettu "ylämäkeen"

Related Posts