Omat Rahat Katsaus: All time High. Kaikki Muppetit ostamaan osakkeita!

 

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

 

Arvonmuutokset: Vuoden alusta +16.8%,  alusta (27-05-2010) +28.7%, 1 vuosi +7.6% 

Yleistä:

All time high! Tämä muppetti ei jättäytynyt rallista.

Muppeteiksi on kuulemma kutsuttu riviasiakkaita Goldman Sachsilla (Greg Smithin kolumni NYT:ssa). FT:n kolumnisti James Mackintosh jatkaa sujuvasti muppetti-teemalla huomauttamalla että samalla kuin SP500 on noussut 30% osakerahastoja on nettomyyty miljardin edestä.  Nyt rallin jatkuminen on vähittäissijoittaja-muppettien varassa. Joko he nyt innostuvat ja alkavat (liian myöhään) pumpata rahaa osakemarkkinoille?

OMX-vivutus ja osinkofutuurit ovat nostaneet salkun tuottoa mukavasti. Ehkä minussa on jotakin "Animal" meininkiä…tekee mieli hakata johdannais-rumpuja kunnes savu nousee korvista kun noususta on vielä puristettavissa viimeiset mehut. Järkevämpi osa minusta kehoittaa jo siirtymään sivuun, purkaa vivutukset ja laskea osakepainoa.

Valuuttakurssit ovat rauhoittuneet viime aikoina. Selviä trendejä ei oikein näy. Päätinkin kokeilla EURUSD:ssa "butterfly spread" optiostrategiaa jolla tulee voittoa kurssimuutoksen pysyessä pienenä…. saa nähdä miten käy.

Strategia: 

Velkapapereiden painoa lisään vähitellen.  Ongelma on että nämäkin ovat jo nousseet melko paljon. Esim. viime kerralla mainittu LQD-ETF on noussut alkuvuonna jo 8%, eli normaalin vuosituoton verran…

Mutta mitkä ovat vaihtoehdot? Jos uskon markkinoiden siirtyvän noususta tasaisempaan sivusuuntaiseen liikkeeseen voisi volatiliteetin myynti indeksioptioilla olla hyvä strategia. VIX-indeksi on kuitenkin jo melko alhaalla. Tämä yhdessä voimakkaan nousun kanssa voi indikoida tulevia ongelmia ja mahdollista volatiliteetin nousua. Jos markkinarauhattomuus lisääntyy on volatiliteetin myyminen täsmälleen väärä strategia!

Pitkät trendit eivät oikein toimi tällä hetkellä raaka-aineissa, joten sieltäkään ei mitään neuvoa löydy. Voisi tietenkin yrittää lyödä vetoa esim platinan hinnannousun puolesta – onhan se metalli jolla on huomattavaa teollisuuskäyttöä ja ohitti arvossa äsken kullan.

Jos rauhattomuus lisääntyy on ensimmäisinä tulilinjalla kehittyvien talouksien pörssit. Voisi siis aluksi myydä pois Peru- ja Malesia-ETF:t.

Muuten olen melko tyytyväinen salkun jakaumaan tällä hetkellä eikä valuuttapainojakaan ole tarvetta rukata. Euro ja Jenii ovat jo ylipainossa.

 

Salkkutapahtumat 2 vko:

Ostettu: Oriental Watch HoldingMerkkikelloja Kiinaan – ei voi mennä kovin paljon pieleen tällä arvostustasolla. Mukavaa kasvua, statuskelloilla on selvästi imua. Merkkikellojen valmistajat kehuivat vastikään menekin olevan valtaisaa kiinassa. Munia kuitenkin viehättää valmisjaia enemmän jälleenmyyjän arvostustaso:P/e: 9.3, osinko 2.8%, EPS kasvu 18% viiden vuoden yli.

Osingot: Digia

Salkun Nousijat: Supergroup(+17.6%), Michelin (+12.1%), Kulicke&Soffa (+7.8%)

Salkun Laskijat: 361 Degrees (-24.9%), Carlo Gavazzi (-6.1%), ICBC (-5.9%)

Muuta: 361 degrees julkaisi 2011 tuloksen joka oli selvä pettymys. EPS puolivuotiskaudella 0.17 CNY (0.20). Koko vuoden tulos oli kuitnekin ennätystasolla.  Kilpailu on selvästi kova urkeiluvaatteissa. Länsimerkit valtaavat markkinaa? Kurssilasku on kuitenkin enemmän kuin kompensoinut pettymyksen. P/e on tällä hetkellä 3.8.

 

 

One thought on “Omat Rahat Katsaus: All time High. Kaikki Muppetit ostamaan osakkeita!

 1. Meissä muppeteissa on voimaa. Meitä on paljon.

  Täällä yksi Muppet.

  Minä (Kuvan lisenssi ja lähde)

  Olen edelleen ylipainossa osakkeissa ja olen varmaan vielä kesään asti. Näin on mun nuotit ainakin nyt tällä hetkellä.

  Meissä muppeteissa on voimaa. Meitä on paljon.

   

Comments are closed.

Related Posts