OSA 3: Optioiden harjoittelua, volatiliteetti

 

Optioidenarvot vaihtelevat kun kohde–etuuden arvo vaihtuu. Mutta yhtä tärkeä asia ja vaikeampi ymmärtää on kun markkinat vaihtavat mielipidettä millainen on markkinan tilanne. Tätä mielipidettä markkinan tilasta kutsutaan volatiliteetiksi ja se on itsessään varsin volatiili eli vaihteleva. Osakkeilla ei ole juurikaan keskiarvoonpalautumisominaisuutta mutta heilunta pyrkii palautumaan johonkin normaaleihin arvoihin. Tästä voi optiosijoittaja hyötyä! Tutkin videossa hieman implisiittista (optioiden arvoista laskettua volatiliteettia) ja historiallista volatiliteettia (kohde–etuuden menneisyydessä olevaa heiluntaa).

 http://youtu.be/S6oji48Y-5o

2 thoughts on “OSA 3: Optioiden harjoittelua, volatiliteetti

 1. Osakkeet ovat halpoja kun volatiliteetti on korkealla

  Näyttäisi kuvien perusteella olevan kannattavaa ostaa osakkeita silloin kun volatiliteetti (hermostuneisuus) on korkealla. Silloin osakkeet ovat halpoja.

  1. Vola

   Jotkut ovat sitä mieltä, että volatiliteetti-indeksejä pitää treidata voluumin kanssa. Kun volatiliteetti on korkealla ja se alkaa laskemaan (ja kurssit nousevat)  yhdessä korkean voluumin kanssa, niin kyseessä on 'turvallinen' nousu mihin uskaltaaa lähteä mukaan. Voluumi sen takia, että mukana on silloin myös 'suurta' rahaa ja  kyseessä ei ole vain kuolleen kissan pomppu. 

   Ylipäätään mielestäni nämä volatiliteetti-indekseihin tehdyt tuotteet ovat hankalia ja mielestäni myös turhia. Voit treidata optiomarkkinoilla volaa joko asettamalla optiota tai sitten ostamalla niitä. Ja tämä tapa on mielestäni vielä kauniimpi tapa. En näe oikein mitään hyötyä noista voltailiteettituotteista ja kaikkein hirveimpiä ovat etffät mitä niihin on tehty. Myytävää pitää tehdä markkinoille jotta saadaan tarinaa ja myyntiä aikaiseksi. 

Comments are closed.

Related Posts

Kirjat

Naapurineljännes

30.11. 1939 voittamaton puna-armeija (=ei voittoja) vyöryi Suomeen vapauttamaan nälkää näkeviä työläisiä sorron ikeestä. Puuhassa oli mukana suurta kansansuosiota nauttinut O-V Kuusinen ”hallituksineen”. Koska puna-armeija