Omat Rahat Katsaus: Ei uutisia, osakemarkkinoilla kaikki hyvin

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

Punaista lokakuuta ei nähty. Länsimaiden pörssi-indeksien arvoja näytettiin sittenkin mustilla numeroilla suurimman osan ajasta.

Arvonmuutokset: Vuoden alusta +15.8%,  alusta (27-05-2010) +52.3% 

 

Yleistä:

Menneelle kuukaudelle tunnusomaista on ollut Eurooppalaisten ja Jenkki-indeksien nousu, joka seurasi helpotuksesta kun kongressi ei ajanutkaan talousjyrkänteen yli. Taala heikkeni voimakkaasto euroa vastaan osittain kumoen jenkkiosakkeiden nousun vaikutuksen salkussa. Kuun lopussa kuitenkin alettiin odottaa/pelätä EKP:n alentavan vielä ohjauskorkoja jolloin euro pulestaan kääntyi voimakkaaseen laskuun.  Hongkong ja Japani sensijaan ovat polkeneet paikallaan.

 

Strategia:

Mistä nyt kasvua? Mitään välitöntä uhkaa jenkki- ja euro-osakkeiden romahtamiselle en tämän vuoden puolella näe, joten pidän päällä eurostoxx 50 covered call position. Selvää on että valuuttakurssit eivät enää tue ylisuuria australian ja etelä-afrikan salkkuja. Ainakin Patties food ja Invicta holdings ovat tulilinjalla. Samalla alkaa jo vuoden loppu häämöttää, joten tappiolliset positiot on aika sulkea verojen minimoimiseksi. Perinteiset ns. kasvavat markkinat kuten Brasilia ja Venäjä eivät ole juuri viime aikoina vakuuttaneet. Miten olisi "Frontier markets"? ETF löytyy (Ishares MSCI Frontier markets , FM). Siinä epäillyttävät kyllä Kuwaitin ja finanssialan suuret painot. P/e on n. 16 , mikä ei ole hyperalhainen. Materiaalin vähyys varmaankin rajoittaa toimintaa, onhan varoja ETF:ssä jo 346 MUSD. Onko tässä jo vaarana että rahatulva nostaa kaikkia veneitä, myös lahoja? Toinen minua tällä hetkellä puhutteleva tarina on Samsung. Yhtiön viimeisin tulos oli rohkaiseva. Se osoitta selvästi että tulos ei riipu vain kännyköiden menestyksestä. Puolijohteissa on toinen tukeva tukijalka. Arvostustaso ei ole kohtuuton,: P/E 8 ja P/CF 6. Ainoa kauneuspilkku on korealaisittain matala osinko, 0.5%. Korean markkinoilla minlla ei ole suoraa mahdollisuutta käydä kauppaa, mutta Samsung on rinnakkaisnoteerattu myös esim. Lontoon pörsissä. Sensijaan Korean ETF ei oikein houkuta, siinä kun on mukana liikaa mm. varustamoja ja terästeollisuuttaa.

Indeksifutturit (Eurostoxx50 (FESXc1), SP500 (ESc1), Hangseng (HSIc1) ja Topix (JTIc1) . Lähde saxo bank.

 

 

Vivutus: 35%. Eurostoxx 50 pitkänä (covered call)

Osingot: Caterpillar, Citigroup

Salkkutapahtumat:
  • Uutena salkkuun Heiwa.Yhtiö valmistaa japanilaisten suosimia pachinko-koneita ja kaikkea tukijärjestelmiä mitä pachinko-helvetin perustamiseksi tarvitaan. Uusi aluevaltaus on golf. Molemmat lienevät hyvä valinta ottaen huomioon suuret eläköityvät ikäluokat. Myynti onkin ollut tasaisen kasvavaa. P/e 8.2 ja P/CF 6.9. Osinko 3.7%.
 
Salkun Nousijat (1 kk): Delclima SPA (+30.5%), H&T Group (+27.5%), Sparebank 1 SR Bank (+15.3%)
Salkun Laskijat (1 kk): Maxitrans (-22.6%), Know IT (-5.2%),  Wilhelm Wilhelmsen (-5.2%)

One thought on “Omat Rahat Katsaus: Ei uutisia, osakemarkkinoilla kaikki hyvin

  1. Valuuttojen koronlaskua edeltävä halpeneminen on ihme ilmiö

    Koronlaskun pelossa tapahtuva valuutan halpeneminen on ihme ilmiö 

    "Kuun lopussa kuitenkin alettiin odottaa/pelätä EKP:n alentavan vielä ohjauskorkoja jolloin euro pulestaan kääntyi voimakkaaseen laskuun"

    Olen ihmetellyt tuota ilmiötä, jossa valuutta halpenee jo pelkästä koronlaskun pelosta. Luulisi, että korkopapereita kannattaa pitää, kun korot laskevat. Suurempaa korkoa tarjoavista vanhoista korkopapereista saa hyvän myyntihinnan sitten kun korot ovat jo laskeneet. Mikseivät korkosijoittajat malta odottaa koronlaskun yli ja myisivät vasta sitten? Mutta niin ei vaan tunnu tapahtuvan.

    Kiitos vinkistä Samsung:n suhteen

    Kiitos muuten vinkistä, että Samsung:n kohtuuhintaisia osakkeita saa Lontoon pörssistä. Saman vinkin antoi Jarno jokin aika sitten. Mutta silloin unohtui toteuttaa. 

     

     

Comments are closed.

Related Posts

Yhteiskunta

2025

Väinö Linnan Pohjantähti-trilogiassa kuvataan, miten pappilan torpparipariskunta luki lipevän papin kirjoittamaa uutta torpparisopimusta tyyliin ”ellei pappilan etu muuta edellytä”. Sopimus ei tuntunut turvaavan tulevaisuutta sen