Omat Rahat Katsaus: Laskuvarjot vireeseen.

 

 

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

 

Arvonmuutokset: Vuoden alusta +8,4%,  alusta (27-05-2010) +42.7% 

 

Salkkutapahtumat:

Maaliskuussa salkun osakkeet saivat käytännössä olla rauhassa. Ainoa poikkeus oli Diebold joka myytiin pois koska arvostustaso yli 20 p/e luvulla oli mielestäni kovin korkea. Käytössä on nyt covered call koko salkun arvosta, eli olen myynyt call-optioita Eurostoxx 50 ja S&P500:lle. Sopimuskurssin näille valitsen n. 3% yli päivänkurssin ja juoksuajan n. kuukauden. Tämä on vielä melko maltillinen "laskuvarjo" jossa käytännössä mahdollisuus yli 3% kurssinousulle kuukaudessa on myyty.

Euron heikkeneminen on pönkittänyt salkun arvoa vaikka varsinkin Kiinassa on nähty kurssilaskuja. Kiinan (Hongkong), arvostustaso alkaa näyttää houkuttelevalta, kun pörssin p/e on n. 9. Toki riskejäkin on runsaasti. Euroalueen osakkeet ovat myös saaneet kyytiä kypros-hässäkän takia. Sensijaan Tokio ja SP500 porskuttavat.

Pörssi-indeksit (futuurit): SP500 (ESC1), Eurostoxx 50 (FESXc1), HangSeng (HSIc1), Topix (JTIc1). lähde Saxo bank

Strategia:

Odotan kurssien nyt jämähtävän tai laskevan muutaman kuukauden tähtäimellä. Euro on heikentynyt viime aikoina merkittävästi. Joten kohta on aika "kotiuttaa" rahat muista valuutoista, eteenkin jeneistä, mutta tähän ei ole vielä kiirettä. Käteisen rahan osuutta voi myös lisätä, eli ei ole kiirettä investoida kaikkia varoja osakkeisiin.

Osingot: Hargreaves, Vaisala, Denki Kagaku ,Marubeni, Konami

Myyty: Diebold
 
Salkun Nousijat (1 kk): Softbank Corp (+28.0%), Sparebank 1 sr (+10.4%), DelClima (+10.1%)
Salkun Laskijat (1 kk): Oriental Watch Holdings(-15.7%), Great Wall Motor(-15.1%), Lagercranz Group (-12.4%)

Valuutat:

Osakesalkun valuuttapainotuksia ohjaa valuuttakurssin suhde verrattuna 100-päivän liukuvaan keskiarvoon. Datat saan pienemmällä työllä suoraan barchart sivustolta.  Ylipainossa on nyt ainoastaan Jeni. Alipainossa on Ruotsin kruunu ja kaikki "taalat". Euro on ylipainossa.

Related Posts

Sijoittaminen

EToron pörssilistautuminen

Eräs sijoittajan tärkeimmistä työkaluista urallaan on oikea kaupankäyntialusta. Oikean kaupankäyntialustan valitsemalla kykenet helpottamaan elämääsi ja sijoitusten tekemistä uskomattoman paljon, kun taas valitsemalla väärän alustan, rajoitat

Sijoittaminen

Norwegianin unelma haihtui

Monet piensijoittajat, etenkin kokemattomat, ravaavat kuraojaan kaatuneiden yhtiöiden perässä osakekurssin sukellettua taloudellisen tilanteen mukaisesti.

Halpuus houkuttaa, kuten surkeisiin kauppoihin aina ajautuvaa Sulo Viléniä takavuosien hittikomediassa Tankki