Omat Rahat Katsaus: Nyt istutaan rauhallisesti veneessä

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

Arvonmuutokset: Vuoden alusta -1.9%,  alusta (27-05-2010) +50.6% 

 

Yleistä:

Pörsseissä oli tammikuussa rauhatonta, etenkin kehittyvillä markkinoilla. Tärkeimmät pörssi-indeksit ovat laskeneet 2 ..6 % vuoden alusta. Ironista kyllä euroalue on pärjännyt tässä suhteessa parhaiten: Eurostoxx50 laski vain 2%. Huonoja uutisia on ollut useampiakin. Kiinan talouskasvu takkuaa. FED jatkaa tukiostojen vähentämistä. Sijoittajat ovat kotiuttaneet n. 12 miljardia $ kasvumarkkina ETF:stä ja saaneet samalla näiden maiden pörssi-indeksit syöksykierteeseen. Japanin jeni on  turvasatamana vahvistunut, samoin vähemmässä määrin taala. Monien kasvumarkkinoiden valuutat ovat sensijaan heikentyneet voimakkaasti huolimatta maiden keskuspankkien koronnostoista. Näin on käynyt etenkin Turkissa ja Etelä-afrikassa.

 

Alan vähitellen verrata menestystäni FTSE All-World indeksiin. Tämä noteerataan taaloissa, joten koska oma salkkuni on euroiss apitää vielä arvo muuntaa euroiksi. Tammikuun muutos oli euroissa -2.25%, joten hieman paremmin meni smiley (pelkkää kohinaa….)

 

Strategia:

Istun nyt rauhallisesti keikkuvassa veneessä. Paniikkimyynti on yleensä varma tapa lukita tappiot. Monet kasvumarkkinat houkuttelevat nyt edullisiin lisäostoihin. Turkin kierrän kuitenkin kaukaa, poliittinen riski kun on riskeistä kavalin ja vaikeimmin ennustettavissa. Istanbulin pörssi-indeksissäkin on finanssi-ala kovin painava ja nämä osakkeet ovat kriisille kovin herkkiä. Sensijaan Etelä-afrikka houkuttaa huippuhalvan randin avulla. Lisään sairaala-operaattorin Netcaren painoa salkussa. Vuoden 2013 tulos oli mieluista luettavaa, eikä arvostus ole korkea P/e-luvulla 6. Miksei venäjääkin voisi etf:n kautta harkita ennätyshalvan ruplan takia. Myyntipuolelle jää norjalainen paikallispankki Sparebank 1SR. Norjan asuntohinnat oireilevat kuplan puhkeamista joten pankkiosake tuntuu riskisjoitukselta.

Japanin houkuttavuus on jenin vahvistuttua tältä erää ohi. Puntakin on melko vahva. Tsekkiläinen Fortuna entertainment saattaa olla hyvä lisäostokohden heikon korunan takia, mutta odotellaan ensin 6.3 tulevaa vuoden 2013 tulosta.

Indeksifutturit (Eurostoxx50 (FESXc1), SP500 (ESc1), Hangseng (HSIc1) ja Topix (JTIc1) . Lähde saxo bank.

Salkkukatsaus:

Lisätty: Sundrug

Kuukauden nousijat: H&T group (+11.7%) , Fortuna Entertainment (9.9%), Maxitrans industries (+7.6%)

Kuukauden laskijat: Grupa Azoty (-17.3%), Great Wall Motor (-15.2%), Netcare LTD (-11%)

Osingot:Caterpillar, Lewis Group, Netcare, Citigroup

Great wall motor heikkeni tiedottaessaan odotetun uuden Haval-citymaasturin lanseerauksen viivästyvän laatuongelmien takia. Minusta viivästys kertoo pikemminkin terveestä itsekritiikistä:Jos autojen laatu ei ole kohdallaan kannattaa ottaa aikalisä ja korjata tilanne. GWM ei ole enää laskun jälkeen ylihinnoiteltu ja jatkaa salkussa nykypainolla (kevensin viime vuoden puolella hieman).

 

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan