Omat Rahat Katsaus: Politikkoihin ei voi koskaan luottaa

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

 

 

Arvonmuutokset: Vuoden alusta +5.3%,  alusta (27-05-2010) +16.1%, 1 vuosi +0.1% 

Yleistä:

No niin: Politikot pettävät aina. Jopa silloinkin kun on alkanut luotaa siihen että he eivät saa mitään aikaan. Perjantaina euroopan markkinat ryntäsivät, etenkin eteläeuroopan kriisimaiden. Samalla euro vahvistui kohisten. Sopu siitä että perustetaan yhteinen pankkivalvonta ja että ongelmapankit voivaat saada rahastotukea suoraan ilman että raha käy emomaan valtion taseen kautta on hyvä ensiaskel. Mutta markkinareaktio oli kyllä yllättävän voimakas. Pankkien ongelmat eivät ole mihinkään hävinneet, eikä euroopan kilpailukyky ole vahvistunut. Ainoa asia mikä on edistynyt on luottamus siihen että politikot eivät päästä mailmanloppua alkamaan.

Strategia:

Uskon että euroalueen pohjanoteeraukset on nähty, tai että ei ainkaan kovin paljon alemmas vaivuta. Voi olla että ralli jatkuu ensi viikolla. Oli miten oli nyt ei ole aivan huono hetki lisätä euroalueen painoa. Samalla voisi jo harkita lainapaperien painon tiputusta. Ensimmäisenä salkusta lähtee Japanista Nippon Kayaku, koska jeni on edellen myy-painolla. Tilalle otetaan  vanha tuttu Michelin. Muita lisäyskohteita voisivat olla Tallinna Kaubamaja ja espanjasta pullovalmistaja Vidrala SA, jossa erityisesti vanhva kassavirta vakuuttaa.

Kaikesta huolimatta menin toissa viikolla vielä uusimaan Call-optioiden myynnit DAX, S&P ja Milanon indekseille. Torstaina ennen mökille lähtöä ajattelin vielä että pitäisikö sulkea positiot…nuo optiot kun ovat ainoita joita en mobiiliportaalilla voi tarvittaessa sulkea. Mutta kyllähän nuo ovat jo turvallisesti Out of the money… ei se DAX nyt 5% nouse päivässä… ja maanantaina voi taas kotoa tehdä PC:n äärellä mitä lystää. Ja miten kävi. Tietenkin heti mahdoton tapahtuu, kun siihen ei pysty reagoimaan. Milano, DAX ja S&P voimakkaimpiin ralleihinsa pitkään aikaan. Pakkaselle painuivat positiot.

Opetuksena: Jos ei halua toljotella päivät pitkät PC:n äärellä hermot kireänä kurssikäyriä kannattaa johdannaiset unohtaa. Jos on loma on loma, ja keskitytään muihin asioihin. Otetaan oppia jälkikasvusta jolla on arvot kohdallan:

Hyvää kesää toivottaa Elis! 

 

 

Salkkutapahtumat 2 vko:

Lisätty: Oriental watch CO. Kursssi on pudonnut merkittävästi. Osasyy on varmaankin osari jossa liikevahto nousi marginaalisesti, mutta tulos notkahti neljänneksen. Epäilen laajentumis rokottavan tulosta. Halvalta kuitenkin vaikuttaa, joten ostin lisää vaikka HKD on periaatteessa alipainossa.

Osingot: ELD, SIPH, FAX

Muuta: 

Salkun Nousijat (2 vko): Supergroup plc (+24%), Invicta Holdings (+9.6%), Delclima (+7.9%)

Salkun Laskijat (2 vko): 361 degrees (-11%), Golden Ocean ( -7%), SIPH (-6.9%)

Hyödykeet:

Tällä hetkellä en tee kauppaa.

Valuutat:

Osakesalkun valuuttapainotuksia ohjaa valuuttakurssin suhde verrattuna 100-päivän liukuvaan keskiarvoon. Datat saan pienemmällä työllä suoraan barchart sivustolta. KOska välittäjäni on näköjään ottanut mukaan nyt myös Prahan pörssin lisäsin listalle Tsekin Korunan joka on nyt hienoisesti positiivisella puolella.  Randi on edelleen ainoana ylipainossa, mutta salkku on jo melko muhkea, joten ei lisäostoja. Jeni on vahvimmalla myy-painolla. Alipainolla on HKD, USD, GBP ja SGD.

 

Related Posts