Omat Rahat Katsaus: Pöö … ei ole mitään pelättävää

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

 

Arvonmuutokset: Vuoden alusta +12.6%,  alusta (27-05-2010) +24.0%, 1 vuosi +17.8% 

Yleistä:

Pöö … ei ole mitään pelättävää sanoi Super-Mario ja markkinat riemuitsevat. Aika ihmeellistä vaikka mitään ostoja ei ole vielä tehty, eikä välttämättä edes koskaan tehdä, ellei Espanja ja/tai Italia taivu anomaan hattu kourassa euroopan tukirahastoilta apua. Parasta rallia nähtiin espanjassa ja italiassa sekä pankkisektorilla, mm omassa salkussa BNP Paribas  on noussut lyhyessä ajassa toistakymmentä prosenttia.

Johdannaisissa tuli myös mukavat arvonnousut. Sain suljettua Eurostoxx 50 lyhyen call-position pienellä tappiolla ja pitkä puoli, joulukuun eurostoxx-futuurit nousivat kohisten.

USA:ssa heokot työllisyysluvut kasvattivat todennäköisyyttä QE3-ohjelmalle, joten taala halpeni ja kulta kallistui.

Strategia:

"ALL IN". Nyt on kaikki liikenevä raha taas osakkeissa ja vähän lisää. Euro on nyt vahvistunut etenkin taalaa vasten, siinä määrin että valuuttasalkun ohjailussa käyttämäni 100 päivän  keskiarvo indikoi nyt ylipainoa USD:lle ja HKD:lle. Alipainoa taas näytetään SEK:lle ja PLN:lle. Salkun tasapainoa ei mielestäni vielä tarvitse säätää vaikka euro-osakkeiden paino on melkoinen.

Jos ensi viikolla saadaan QE3-päätös on todennäköistä että pörssikurssit etenkin USA:ssa nousevat. Osakeostohalua rajoittaa mahdollisuus taalan edelleen jatkuvaan halpenemiseen.

Miten olisi ottaa pitkä positio jenkki-indeksifutuurilla? Silloinhan ei varsinaista valuuttakurssiriskiä ole, koska osto tapahtuu "marginaalilla" eli lainalla, taalamääräisellä lainalla. Ainoa joka merkitsee on siis indeksin kehitys. Muutenkin voisi vipua kasvattaa koska auki olevat eurostoxx-futuurit ovat nyt nouseet niin korkealle että ovat "riskittömiä", ts trailing stop-toimeksiannon raja on noussut jo huomattavasti yli ostokurssin.

Salkkutapahtumat 2 vko:

Myyty: Synergy Health. Pitkäikainen omistus yhtiössä on nyt osingon irrottua myyty arvostustason kohottua mielestäni turhan korkeaksi. Samalla väheni punnan paino salkussa sopivammalle tasolle

Ostettu: Marubeni. Vanha tuttu palaa takaisin salkkuun jenin heikentymisen takia. Kauppatalo edustaa Japania pienoiskoossa, eikä arvostustaso päätä huimaa: P/E 4.9 , hinta/kassavirta 3.4 ja osinko 4%. Kasvuakin n ollut 8% keskimääräisellä vuosivauhdilla (EPS) jota tosin kiihdyttää Japanin viimeaikoina kasvanut energiantuonti. Riskipuolella mainittakoon yleisen talouiskasvun hiipumisen lisäksi korkea velkaantuneisuus. Yhtiö on myös lähtenyt yritysostoihin, mm. amerikkalainen viljatreidaaja Gavilon. Japsifirmat eivät ole aina kunnostauneet kovin hyvin länsiyhtiöiden integraatiossa.

Zaklady Azotowe w. Tarnow. Puolalainen kemianalan konserni jolla paletissa muoviputkia, lannoitteita ja alkoholeja. Lannoitevalmistus ei todennäköisesti näinä nousevan ruuan hinnan aikana ole kovin huono valinta. P/E: 5.3 ja EPS:n kasvu 62% viimeisen viiden vuoden aikana. Zloty onkin vahvistunut oston jälkeen ja laskenut alipaino-tasolle, joten lisäostot Puolasta eivät nyt ole ajankohtaisia.

Muuta: Bollore julkaisi puolivuosituloksen joka oli kohtuullinen. Tulosta heiluttaa aika paljon omistusten myynneistä johtuvat kertaerät. joten aivan suoraan ei EPS-lukuja voi verrata. Kurssi on kuitenkin noussut jo 30% alkuvuodesta, joka on aika paljon verrattuna liikevaihdon ja operatiivisen tuloksen kasvuun. Bollore on siis ensimmäisenä myyntikandidaattina kun eurosalkun kevennys joskus alkaa.

Osingot: LQD, Wisdom tree emerging debt, 361 degrees
 
Salkun Nousijat (2 vko): Supergroup (+11,1%), BNP Paribas (+10,5%), Bollore (+8,9%)
 
Salkun Laskijat (2 vko): 361 degrees (-8,9%), Olam (-5,7%), Asseco Poland ( -5,6%)

Related Posts