Puhelinjulkistukset

En oikein ymmärrä mitä ideaa oli koko Nokian tai Samsungin puhelinjulkistuksessa. Eihän siellä mitään julkistettu vaan hehkutettiin sitäkin enemmän. Nokia ei ilmoittanut mitään milloin luurit ovat saatavilla, mihin hintaan ne ovat saatavilla eikä niitä luureja saanut edes kosketella. Luureja sai katsella turvallisen etäisyyden päästä, mutta koskettaa niitä ei saanut. Microsoft ei ole vielä edes julkistanut Win. phone 8 käyttistä joten emme edes tarkkaan tiedä mitä sillä voi tehdä ja ennenkaikkea kuinka sillä voi asioita tehdä. Eihän siihen saa vielä valmista ohjelmistonkehitysympäristöä. 

Tuollaiset julkistukset ovat tyhjänpäiväisiä, emme tosiaan tiedä mitä julkistettiin, millainen on puhelimen käytettävyys, mihin hintaan niitä voi ostaa ja emme tiedä edes milloin niitä voi ostaa. Mitä siis julkistettiin, mainos ja sekin oli väärennetty ja aiheutti yrityksen sisäisen eettisen tutkimuksen -:) Ehkä sitä eettistä tutkimusta voisi laajentaa myös koskemaan tuota hehkutusta ja julkistaa silloin vasta tuotteet kun on jotain mitä julkistaa. Onhan se tietenkin kiva julkistaa kun saa mainoksen valmiiksi vaikka mainoksen kohteesta ei ole mitään tietoa. 

2 thoughts on “Puhelinjulkistukset

 1. Pointti hukassa?

  Eikös kyseessä ollut ihan standardi julkistus. Tällaisia ne ovat olleet aina, vuodesta toiseen kaikilla valmistajilla. Vai viittaako kirjoittaja siihen, että hänen mielestään Applen tyyli jossa tuotteet tulevat myyntiin valituilla, harvoilla markkinoilla jo parissa viikossa julkistustilaisuudesta, on parempi? Olen tästä osin samaa mieltä, mutta toisaalta eipä sitä uusinta iPhonea ole tuon parin viikon jälkeenkään testattavissa tai varsinkaan saatavilla monessakaan paikassa maailmassa. Tänä päivänä, muutama päivä Nokian julkistusten jälkeen, laitteiden aikataulu on jo aika tarkkaan tiedossa ja live-testejäkin ainakin Nokian uudesta 920 puhelimesta on netti väärällään. En oikein ymmärtänyt pointtia kirjoituksessa.

   

  1. Puhelin

   Missä joku toimittaja on testannut itse tuon puhelimen? Laita linkki. En ole ainakaan itse löytänyt testiä, voi niitä olla ja toivottavasti on. Nokian valvonnan alla tietyissä olosuhteissa puhelinta on joku voinut pitää kädessä ja tehdä tarkkaan valvottuja asioita. Tai sitten joku Nokialta on toimittanut joitakin Nokian ottamia testikuvia. Milloin sen puhelimen saa ostaa, on puhuttu vain kvarttaalitasolla. Mihin hintaan ne puhelimet saa ostaa? Tämä on tyypillistä: http://www.techradar.com/reviews/phones/mobile-phones/nokia-lumia-920-1094960/review

    

   Se on kuin roadmapin julkistus. Tai kun autotehtaat julkaisevat uusia prototyyppejä markkinoilla. Kyllä minäkin luulen, että joskus nuo puhelimet tulevat myyntiin, mutta mikä oli tuon julkistuksen idea? Ei kai uutta iPhonea ole edes vielä julkistettu? Ehkä se julkistetaan huomenna.

    

   Nokian olisi oikeasti hyvä toimia insinöörivetoisesti. Tehdään puhelin tai mikä tahansa härpäke valmiiksi, julkaistaan se  ja tuodaan myyntiin. Nyt vain odotellaan, että tuleeko se myyntiin ja millainen se on ja paljonko myöhästyy. Nokia on yksi maailman myyntihenkisimpiä yrityksiä. Toivottavasti tuotteet ovat puheiden veroisia. On kyllä kiva nähdä kun toimittajat pääsevät oikeasti testaamaan puhelinta niin nähdään onko siinä toimivat datayhteydet ja hyvä kamera ja voiko sitä vielä käyttää myös puhelimena.

Comments are closed.

Related Posts