Omat Rahat katsaus: Taalan kurssi nousuun?

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

Arvonmuutokset: kaksi viikkoa 3.6%, alusta (27-05-2010) +23.4%, Vuoden alusta +0.6%

Tapahtumat viimeisen kahden viikon viikon aikana:

Viime viikolla nähtiin ennenäkemätön tipahdus raaka-aineissa. Pörssit reagoivat myös negatiivisesti tipahduksen – onko takana luultua heikompi talouskehitys ja raaka-aineiden kysyntä?  Valuuttakurssit ovat myös liikkuneet voimakkaasti, tällä kertaa salkun eduksi – taala nimittäin jatkoi heikkenemistään, kunnes Trichet koodisanoillaan viestitti ettei koronnostoa tule kuukaudenkaan kuluttua. Samalla perjantain vahvat työllisyysluvut USA:sta signaloivat sekä talouskasvua että "QE"-elvytysten loppumista mikä vahvistaa taalaa. Taala vahvistuikin nopeasti melkein 1.5 euron tasolta useamman prosentin 1.432 euroon. Kaiken kaikkiaan valuuttaefektit näkyvät salkussa kahden viikon aikana n. +0.8% verran.

Strategia: Taalan alamäki saatta nyt olla ohi, vielä ehtii ehkä jonkin salkunsäädön tehdä. Euroopassa on pankkimyllerryksen riski mielestäni kasvanut joten olisi ehkä paikallaan myydä pois Santander ja vaihtaa jenkki-osakkeeseen. Ostokohde voisi olla Nanometrics inc joka Kulicke&Soffa:n tavoin on kertonut hyviä uutisia, mutta ilman kurssireaktiota. Super Group PLC on myös edelleen myyntilistalla, jokin intuitio vaan kuiskii korvaani "ei vielä, ei vielä".

Pitkällä tähtäimellä aikomus on lisätä raaka-aineiden painoa salkussa ehkä 20-30% vuoden loppuun mennessä. Nyt kun raaka-ainehinnat ovat alamaissaa voisi olla hyvä tilaisuus tankata lisää.

Tapahtumia:

Kulicke&Soffa raportoi Q2-tuloksen josta on vaikea löytää mitään huonoa. EPS +92% Q2-2010 verrattuna. Samalla nostettiin ohjeistusta seuraavalle kvartaalille. Yhtiö okin ollut melkoinen raketti pörsissä!

Teva kertoi ostotarjouksestaan Cephalon Inc:sta. Yhtiö nappaa Cephalonin Valeant pharmaceuticalin nenän edestä. Kauppahinta on mielstäni vielä edullinen, ja kurssireaktioista päätelleen markkinatkin pitävät diilistä. Arvelluttavaa minusta on että Teva kasvattaa nyt patentti-lääkeiden osuuttaa liikevaihdosta. Ostin yhtiön osakkeita nimeomaan geneerisen lääkkeiden liiketoiminnan takia. Täytyy nyt seurata tarkoittaako tämä kasvavia huonosti tuottavia tuotekehityspanostuksia kuten muissa alan yrityksissä.

Macmahon kertoi 100 MAUD sopimuksesta kaivosoperoinnista BHP Billitonin kanssa Australiassa.

Salkkutapahtumat:

Myyty: D'Ieteren, Hornbach Holding, Bilfinger Berger

Lisätty: Tower Group, Kulicke&Soffa

Osingot: Santander, Cerebos Pacific, Telefonica

Salkun Nousijat: Kulicke&Soffa  (+39%), Ishares Peru (+14.1%), Super Group (SP) (+9.7%)

Salkun Laskijat: Great Wall motor (-12.4%), Powershare commodity (-8.3%), Cerebos Pacific (-6.1%, Osinko!)

Tässä vielä tavanomaisudesta poiketen valuuttakurssikäkkyrä- senverran kovaa heiluntaa:

Related Posts